Konferens för dig som undervisar i Hem- och konsumentkunskap

Tid
2016-04-05 08:15 - 2016-04-06 15:30
Typ
Hem- och konsumentkunskap
Plats
Stockholm, Näringslivets hus
Årskurser
6, 7, 8, 9
Sista anmälningsdag
2016-04-05
Arrangör
Konferens

Hem- och konsumentkunskap är det tvärvetenskapliga ämnet med stora möjligheter att skapa den helhetsförståelse som Lgr11 betonar. Ta del av inspirerande praktikfall & aktuell forskning som direkt kan kopplas till undervisningen i hem- och konsumentkunskap

Konferensen berör bland annat:

• Pulvermosets land!
• Hur skapar vi goda förutsättningar för att bedöma i HK-processen?
• Att utveckla och synliggöra förmågor i HK-processen.
• Likvärdig bedömning och betygssättning i HK
• Planera för bedömning och synliggör lärande!
• Elever som ställer extra krav – hur undviker vi beteendefällor i hem- och konsumentkunskapen?
• Så kan du analysera kunskapskraven – exempel från konkreta situationer
• Omstridd mat
• Hur ser den vardagliga klassrumskonversationen om hälsa och mat i hem- och konsumentkunskap ut?
• Rollspel i HK-undervisningen - privatekonomi i teori och praktik


På konferensen medverkar:

Mats-Eric Nilsson, journalist, fackboksförfattare och chefredaktör för matmagasinet Hunger
Lasse Lindsjö, leg psykolog
Lena de Ron, hushållslärare och lärarutbildare i HK-didaktik
Maria Feldt, hushållslärare och författare
Karin Höijer, lektor i mat- och måltidskunskap
Ingela Bohm, lärare i hem- och konsumentkunskap, dietist och doktorand
Lisa-Linnea Flising, lärare i hem- och konsumentkunskap och läroboksförfattare

Målgrupp för händelsen

Samtliga pedagoger

Kostnad

2995 kr ex moms tom 31 december

Anmälan

http://www.skolporten.se/kompetensutveckling/arrangemang/?objectID=352331

Kontakt

Petra Svensson
08 - 562 268 13
petra.svensson@skolporten.se