Björns poddskola/Arbeta mot rasism och främlingsfientlighet/Det lärande fritidshemmet/Vill du forska?

Har du funderat på att börja podda? Då ska du följa Björns poddskola.

Skolan har ett uppdrag att förmedla demokratiska värden och arbeta mot extremism. Vi har sammanställt de resurser som finns för dig som arbetar i skolan.

Fritids ska erbjuda både meningsfull fritid och stimulera utveckling och lärande för eleverna. Vi har besökt Östbergaskolan.

För dig som vill forska eller ta del av andras forskning erbjuder utbildningsförvaltningen en rad olika möjligheter. Du kan till exempel lyssna på Dr Mei Kuin Lai från University of Auckland som ger två föreläsningar den 20 och 21 november. Hon beskriver sig själv som ”passionate about research that makes a difference to teaching and learning”. Föreläsningarna ges på engelska.

Helena och Monica

Nytt på Pedagog Stockholm

Börja podda med Björns poddskola

Björn Fridlund driver podden "Plugg - en podd som äger" på Mariehällsskolan. Han har en bakgrund från radio och är riktigt duktig på att skapa poddar. I tre videoavsnitt delar han med sig av sina kunskaper om hur man...

Att förebygga och bemöta rasism och främlingsfientlighet i skolan

Skolan har ett uppdrag att förmedla demokratiska värden och mänskliga rättigheterna samt att motarbeta främlingsfientlighet, rasism och extremism. På den här sidan kan du som är lärare eller skolledare hitta material...

Fritids uppdrag tar form på Östberga

Medveten språkträning och ett inkluderande arbetssätt hör till det som har tagit Östbergaskolans fritidshem en bra bit på väg i det systematiska kvalitetsarbetet. Här har eleverna språkträning hela dagen. När Lära...

Vill du forska? Nu är det dags att söka

I skollagen står det att skolan ska vila på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet. Men hur åstadkommer vi det? Som anställd i Stockholms stad har du flera möjligheter att främja en forskningsbaserad...
Tips på händelser i kalendariet
mån
6
nov
2017-11-06 14:00 - 17:00
Skriv och läs med Ipad på lågstadiet
Använd digitala verktyg i språk- och skrivinlärningen. Låt eleverna skapa multimodala texter där ord, bild och ljud samspelar. Dokumentera digitalt och ha roligt tillsammans.
Plats: Medioteket, Trekantsvägen 3, Liljeholmen
ons
8
nov
2017-11-08 14:00 - 16:30
Källa som källa, eller?
Spelar det roll om jag googlar eller om jag söker i NE? Hur kan jag spara tid och få bättre resultat genom att välja rätt källa redan från början?
Plats: Medioteket, Trekantsvägen 3, Liljeholmen
tor
9
nov
2017-11-09 13:00 - 16:00
Ipad för elever i läs- och skrivsvårigheter, åk 3-9, Workshop
En Ipad möjliggör för eleverna att snabbt och enkelt hitta information på internet. Lärplattan kan även användas som ett läs- och skrivverktyg och elever kan få texter upplästa eller utveckla skrivandet med hjälp av ordprediktion.
Plats: Skoldatateket, Trekantsvägen 3, plan 5, Liljeholmen
Till hela kalendariet