Mobil naturskola/Vetenskapligt arbetssätt/Den lärande gropen

Nu har den rullat igång - Stockholms mobila naturskola. Den ska stötta skolor i södra Stockholm årskurs F-6 i den ordinarie fältundervisningen.

Ett vetenskapligt arbetssätt två lärare emellan på Östra real har höjt kvalitén på elevernas gymnasiearbeten. Läs om deras metod. Redan nu kan du anmäla dig till Lärarnas forskningskonferens 2018 som hålls på Tumba gymnasium den 30 oktober. Här finns även ett preliminärt program.

James Nottingham vill att lärare ska utmana sina elever och visar på hur du kan bygga för en lärande kultur i klassrummet.

Den 11 juni inbjuds du till att delta på en halvdag med inspiration, kollaboration och nätverkande för skolutveckling. Kostnadsfritt för dig som arbetar i Stockholms Stad.

Helena och Calle

Nytt på Pedagog Stockholm

Fältlabbet - Stockholms mobila naturskola

Fältlabbet är en mobil naturskola som ska stötta skolor i den ordinarie fältundervisningen. Verksamheten har fokus på årskurs 1-6 på skolor i södra Stockholm och ska öka elevernas medvetenhet om miljö och hållbar...

Vetenskapligt arbetssätt ger bättre elevarbeten

Ett vetenskapligt arbetssätt på Östra Real har höjt kvaliteten på samhällselevernas gymnasiearbeten. Lärarna Krister Brolin och Stefan Gadd har utarbetat en metod som ger en sammanhållen vetenskaplig progression under...

Så bygger du en lärande kultur i ditt klassrum

Fokusera på elevernas utveckling, inte på vad de redan kan är James Nottinghams budskap.Som lärare sätter kulturen du i ditt klassrum. Eleverna anpassar sig efter hur du beter dig och dina förväntningar på deras...
Tips på händelser i kalendariet
mån
11
jun
2018-06-11 08:30 - 16:30
Berätta med ord, bild och ljud
En temadag om ett multimodalt och ämnesöverskridande arbetssätt där eleverna får kombinera bokval, skriftligt berättande, animering och filmskapande i en kreativ helhet.
Plats: Medioteket, Trekantsvägen 3, Liljeholmen
tor
16
aug
2018-08-16 - 2018-08-17
Föreläsningar med Ross W Greene "Barn gör rätt om de kan"
Grundkurs och fördjupande dag om Collaborative & Proactive Solutions (CPS)
Plats: Hotel Rival i Stockholm
mån
27
aug
2018-08-27 - 2018-08-28
SO-lärare 2018
Lyssna till kunniga föreläsare som delar med sig av såväl forskning som handfasta tips för hur du kan utveckla SO-undervisningen.
Plats: Finlandshuset, Snickarbacken 4,Stockholm
Till hela kalendariet