Tekniska museet turnerar med programmering/Fritidshemmens hus/ Med undervisningsskicklighet i centrum

Ser du en chockrosa minibuss på gatorna där du jobbar har ni sannolikt fått besök av Maker tour. Det är Tekniska museets uppsökande verksamhet för att sprida kunskap om programmering.

Programmering kan du lära dig mer om som anställd i Stockholms stad. Senast fredag 20 april kan du söka en kurs på kvartsfart på Stockholms universitet och Medioteket kör en testomgång av höstens högt efterfrågade kurser redan nu i maj. 

Vill du hjälpa till i bygget av fritidshemmens hus? Se filmen som förklarar alla delar. Alla är välkomna att bidra.

Hur vårdar vi bäst undervisningsskicklighet? Regeringens ensamutredare Björn Åstrand presenterar sitt förslag som nu är ute på remiss. Läs slutredovisningen.

Helena, Monica och Calle

Nytt på Pedagog Stockholm

Maker tours turné med programmering

Genom en särskild satsning erbjuder Tekniska museet ett utbildningpaket i programmering för lärare och elever i mellanstadiet i Stockholms utsatta områden. Närmare 200 skolor erbjuds ta del av av projektet– helt...

Fritidshemmens hus - för det lärande fritidshemmet

I fritidshemmens hus samlas goda exempel för det lärande fritidshemmet. Här delas idéer, arbetssätt och inspiration från de många fritidshemmen på Stockholms stad skolor och huset skapas gemensamt av alla som arbetar...

Så får vi fler att stanna i yrket

Hur ska förskollärare, lärare och skolledare ges bästa förutsättningar för sina uppdrag och hur kan vi stärka professionerna? Regeringens ensamutredare Björn Åstrand har nu slutredovisat sin rapport om ett...
Tips på händelser i kalendariet
tor
26
apr
2018-04-26 13:00 - 16:00
NTA – Naturvetenskap och teknik för alla, introduktionsutbildning för grundskolan
NTA står för naturvetenskap och teknik för alla och ger dig som pedagog möjlighet att arbeta laborativt med naturvetenskap och teknik från förskoleklass upp till årskurs 9.
Plats: NTA Stockholm, Avestagatan 29, Spånga
tor
26
apr
2018-04-26 15:00 - 17:00
Torsdagslabbet – Makerspace på Medioteket
I dag finns det många robotar att välja på. Vi har olika typer som du får testa. Vi prata om olika funktioner, hur du kommer igång med mera. Några av robotarna vi visar är Beebot/Bluebot, Dash, Ozobot, Sprk+, LEGO WeDo 2.0 och LEGO Mindstorms EV3.
Plats: Medioteket, Trekantsvägen 3, Liljeholmen
tor
3
maj
2018-05-03 14:30 - 17:00
Seminarium svenska och svenska som andraspråk
Välkommen till ett seminarium kring styrdokuments- förändringarna i ämnena svenska och svenska som andraspråk
Plats: Bolindersalen, Bolindersplan 1
Till hela kalendariet