Startsidan

Kalendarium

  • 2019-10-22 13:00 - 16:00 NTA – Introduktionsutbildning för grundskolan Introduktionskurs för dig som arbetar i grundskolan och vill börja arbeta med NTA - Naturvetenskap och teknik för alla.
    Plats: NTA Stockholm, Avestagatan 29, Spånga
  • 2019-10-22 14:00 - 16:00 Sanning och konsekvens – Sanningsbegrepp, kunskap och moderna MIK-myter Med utgångspunkt i läroplanens formuleringar om digital kompetens får du under den här kursen ökad inblick kring olika sanningsbegrepp, propagandans mekanismer och hur hjärnan kan göra det svårt att vara källkritisk.
    Plats: Medioteket, Trekantsvägen 3, Liljeholmen
  • 2019-10-22 17:30 - 19:30 Digital teknik i förskolan I läroplanen för förskolan står skrivet att barnen tidigt ska möta och börja förhålla sig till den digitala teknik som de omges av i dag – en teknik som finns på många olika ställen.
    Plats: Junibacken, Galärvarvsvägen 8

Föregående12345678910111213141516171819202122232425Nästa

Gå till kalendariet

When you are lärare

Satsningen When you are lärare består av en humoristisk filmserie på webben, poddar, fakta, samtal och diskussioner om läraryrket.

Nyanlända

Utbildning för nyanlända elever är ett område som fått allt större uppmärksamhet de senaste åren. Här finns stödmaterial, information, tips och mycket annat för dig som arbetar med nyanlända elever.

Sociala medier och bloggar

De sociala medierna har blivit mötesplatser där elever och lärare skapar eget innehåll och kommunicerar. Här finns en sida med tips, information och regler för sociala medier i undervisningen.

Förskola

På den här sidan samlar vi material om förskolan. Läs om reflektionstid, den tredje pedagogen eller språkutveckling. Kolla i kalendariet, se på filmer och läs blogginlägg. Allt handlar om förskolan.

Kulan

Med hjälp av Kulans sökverktyg hittar du föreställningar och aktiviteter som passar förskolan och skolan. Innehållet i Kulan är aktuellt, kvalitetsgranskat och sorterat. Sök och boka i Kulan!

Digital kompetens

Digital kompetens

Du som är lärare i Stockholms stad erbjuds ett stort utbud av kurser och seminarier inom digitalisering.

Elever i behov av särskilt stöd

Här finns information, inspiration, material och blanketter för arbetet med elever i behov av särskilt stöd.

Bläddra i LÄRA

LÄRA Stockholm är utbildningsförvaltningens tidning. Bläddra i senaste eller äldre nummer i olika format.