Startsidan

Kalendarium

 • 2017-11-06 14:00 - 17:00 Skriv och läs med Ipad på lågstadiet Använd digitala verktyg i språk- och skrivinlärningen. Låt eleverna skapa multimodala texter där ord, bild och ljud samspelar. Dokumentera digitalt och ha roligt tillsammans.
  Plats: Medioteket, Trekantsvägen 3, Liljeholmen
 • 2017-11-07 Läraren i en digital samtid Rikskonferensen för lärare i åk 1-3
  Plats: Essinge Konferenscenter
 • 2017-11-08 Fritidshemmens rikskonferens 2017 Hur gör vi den nya läroplanen levande?
  Plats: Essinge konferenscenter
 • 2017-11-08 15:00 - 17:00 Läsa på modersmål – alla språk räknas Hur stimulerar vi eleverna att läsa på sina modersmål? Hur kan vi bokprata om böcker vi själva inte kan läsa?
  Plats: Medioteket, Trekantsvägen 3, Liljeholmen
 • 2017-11-09 09:00 - 12:30 Book-IT – fortsättningskurs En kurs som ger dig fördjupade kunskaper om funktionerna i bibliotekssystemet Book-IT.
  Plats: Medioteket, Trekantsvägen 3, Liljeholmen
 • 2017-11-09 13:00 - 16:00 Ipad för elever i läs- och skrivsvårigheter, åk 3-9, Workshop En Ipad möjliggör för eleverna att snabbt och enkelt hitta information på internet. Lärplattan kan även användas som ett läs- och skrivverktyg och elever kan få texter upplästa eller utveckla skrivandet med hjälp av ordprediktion.
  Plats: Skoldatateket, Trekantsvägen 3, plan 5, Liljeholmen

Föregående1234567891011121314Nästa

Gå till kalendariet

When you are lärare

Satsningen When you are lärare består av en humoristisk filmserie på webben, poddar, fakta, samtal och diskussioner om läraryrket.

Nyanlända

Utbildning för nyanlända elever är ett område som fått allt större uppmärksamhet de senaste åren. Här finns stödmaterial, information, tips och mycket annat för dig som arbetar med nyanlända elever.

Sociala medier och bloggar

De sociala medierna har blivit mötesplatser där elever och lärare skapar eget innehåll och kommunicerar. Här finns en sida med tips, information och regler för sociala medier i undervisningen.

Förskola

På den här sidan samlar vi material om förskolan. Läs om reflektionstid, den tredje pedagogen eller språkutveckling. Kolla i kalendariet, se på filmer och läs blogginlägg. Allt handlar om förskolan.

Kulan

Med hjälp av Kulans sökverktyg hittar du föreställningar och aktiviteter som passar förskolan och skolan. Innehållet i Kulan är aktuellt, kvalitetsgranskat och sorterat. Sök och boka i Kulan!

Programbanken

Sök i Programbanken efter pedagogiska program baserade på kategorier och ämnen. Du kan också söka via läroplanernas mål för att hitta pedagogiska program för din undervisning.

Elever i behov av särskilt stöd

Här finns information, inspiration, material och blanketter för arbetet med elever i behov av särskilt stöd.

Bläddra i LÄRA

LÄRA Stockholm är utbildningsförvaltningens tidning. Bläddra i senaste eller äldre nummer i olika format.