Startsidan

Kalendarium

 • 2017-11-24 09:00 - 12:00 Introduktion till programmering Att arbeta med programmering ger på ett roligt och stimulerande sätt en djupare förståelse för vår omvärld och för dagens digitala teknik.
  Plats: Medioteket, Trekantsvägen 3, Liljeholmen
 • 2017-11-29 Fysiktävling Lagtävling i fysikdemonstrationer för åk 5-6
  Plats: Albanova universitetscentrum
 • 2017-11-29 14:00 - 17:00 Gallra böcker i skolbiblioteket En kurs som vänder sig till skolbibliotekspersonal och lärare som vill fräscha upp beståndet i sitt skolbibliotek och locka elever till mer läsning.
  Plats: Lämpligt skolbibliotek (meddelas inför kursstart)
 • 2017-11-29 17:00 - 20:00 Pedagogiskt café Vi serverar det senaste inom pedagogik, skola, estetiskt lärande och digital teknik. Varje café har ett eget tema, alltid nyttigt och användbart. Hos oss får du nya idéer som snabbt kan användas i klassrummet.
  Plats: Medioteket, Trekantsvägen 3, Liljeholmen
 • 2017-12-06 09:00 - 16:00 Temadag om medie- och informationskunnighet samt programmering En temadag om bland annat filter- och sökbubblor, alternativa fakta, programmering och datalogiskt tänkande.
  Plats: Medioteket, Trekantsvägen 3, Liljeholmen
 • 2017-12-06 13:00 - 16:00 Ipad för elever i läs- och skrivsvårigheter, åk 3-9, Workshop En Ipad möjliggör för eleverna att snabbt och enkelt hitta information på internet. Lärplattan kan även användas som ett läs- och skrivverktyg och elever kan få texter upplästa eller utveckla skrivandet med hjälp av ordprediktion.
  Plats: Skoldatateket, Trekantsvägen 3, plan 5, Liljeholmen

Föregående123456789101112131415Nästa

Gå till kalendariet

When you are lärare

Satsningen When you are lärare består av en humoristisk filmserie på webben, poddar, fakta, samtal och diskussioner om läraryrket.

Nyanlända

Utbildning för nyanlända elever är ett område som fått allt större uppmärksamhet de senaste åren. Här finns stödmaterial, information, tips och mycket annat för dig som arbetar med nyanlända elever.

Sociala medier och bloggar

De sociala medierna har blivit mötesplatser där elever och lärare skapar eget innehåll och kommunicerar. Här finns en sida med tips, information och regler för sociala medier i undervisningen.

Förskola

På den här sidan samlar vi material om förskolan. Läs om reflektionstid, den tredje pedagogen eller språkutveckling. Kolla i kalendariet, se på filmer och läs blogginlägg. Allt handlar om förskolan.

Kulan

Med hjälp av Kulans sökverktyg hittar du föreställningar och aktiviteter som passar förskolan och skolan. Innehållet i Kulan är aktuellt, kvalitetsgranskat och sorterat. Sök och boka i Kulan!

Programbanken

Sök i Programbanken efter pedagogiska program baserade på kategorier och ämnen. Du kan också söka via läroplanernas mål för att hitta pedagogiska program för din undervisning.

Elever i behov av särskilt stöd

Här finns information, inspiration, material och blanketter för arbetet med elever i behov av särskilt stöd.

Bläddra i LÄRA

LÄRA Stockholm är utbildningsförvaltningens tidning. Bläddra i senaste eller äldre nummer i olika format.