Startsidan

Kalendarium

 • 2018-05-15 17:30 - 19:30 Att möta flerspråkiga barn i förskolan Hur kan man göra för att förbättra språkmiljön i förskolan?
  Plats: Junibacken, Galärvarvsvägen 8, Djurgården
 • 2018-05-17 Klimatfortbildning med ljus horisont Idag är vi många som lever med klimatångest och klimatfrågan skall tas på största allvar. Hurusom, då framtiden ofta målas i mörka färger riskerar vi att bli uppgivna och handlingsförlamade istället för att orka bidra till förändring.
  Plats: Geovetenskapens hus, Stockholms universitet
 • 2018-05-18 08:30 - 11:00 NTA – Naturvetenskap och teknik för alla, introduktionsutbildning för förskolan Med NTA-programmet (Naturvetenskap och Teknik för Alla) möter du och barnen naturvetenskapliga fenomen på ett lustfyllt och utmanande sätt.
  Plats: NTA Stockholm, Avestagatan 29, Spånga
 • 2018-05-22 - 2018-05-23 Barn och böcker på Skansen Barn och böcker med tävlingen; En bok i världen
  Plats: Skansen
 • 2018-05-23 13:00 - 16:00 Introduktion till programmering Att arbeta med programmering ger på ett roligt och stimulerande sätt en djupare förståelse för vår omvärld och för dagens digitala teknik.
  Plats: Medioteket, Trekantsvägen 3, Liljeholmen
 • 2018-06-11 08:30 - 16:30 Berätta med ord, bild och ljud En temadag om ett multimodalt och ämnesöverskridande arbetssätt där eleverna får kombinera bokval, skriftligt berättande, animering och filmskapande i en kreativ helhet.
  Plats: Medioteket, Trekantsvägen 3, Liljeholmen

Föregående123456789101112131415161718Nästa

Gå till kalendariet

When you are lärare

Satsningen When you are lärare består av en humoristisk filmserie på webben, poddar, fakta, samtal och diskussioner om läraryrket.

Nyanlända

Utbildning för nyanlända elever är ett område som fått allt större uppmärksamhet de senaste åren. Här finns stödmaterial, information, tips och mycket annat för dig som arbetar med nyanlända elever.

Sociala medier och bloggar

De sociala medierna har blivit mötesplatser där elever och lärare skapar eget innehåll och kommunicerar. Här finns en sida med tips, information och regler för sociala medier i undervisningen.

Förskola

På den här sidan samlar vi material om förskolan. Läs om reflektionstid, den tredje pedagogen eller språkutveckling. Kolla i kalendariet, se på filmer och läs blogginlägg. Allt handlar om förskolan.

Kulan

Med hjälp av Kulans sökverktyg hittar du föreställningar och aktiviteter som passar förskolan och skolan. Innehållet i Kulan är aktuellt, kvalitetsgranskat och sorterat. Sök och boka i Kulan!

Programbanken

Sök i Programbanken efter pedagogiska program baserade på kategorier och ämnen. Du kan också söka via läroplanernas mål för att hitta pedagogiska program för din undervisning.

Elever i behov av särskilt stöd

Här finns information, inspiration, material och blanketter för arbetet med elever i behov av särskilt stöd.

Bläddra i LÄRA

LÄRA Stockholm är utbildningsförvaltningens tidning. Bläddra i senaste eller äldre nummer i olika format.