Startsidan

Kalendarium

  • 2018-04-19 15:00 - 17:00 Torsdagslabbet – Makerspace på Medioteket I dag finns det många robotar att välja på. Vi har olika typer som du får testa. Vi prata om olika funktioner, hur du kommer igång med mera. Några av robotarna vi visar är Beebot/Bluebot, Dash, Ozobot, Sprk+, LEGO WeDo 2.0 och LEGO Mindstorms EV3.
    Plats: Medioteket, Trekantsvägen 3, Liljeholmen
  • 2018-04-19 15:00 - 17:00 SMART Learing Suite med SMART Notebook – fördjupning och workshop Utbildningsförvaltningen har tecknat ett centralt licensavtal som innebär att alla skolor kostnadsfritt kan använda SMART Learning Suite. I SMART Learing Suite ingår SMART Notebook 17, SMART Lab och SMART Response.
    Plats: Medioteket, Trekantsvägen 3, Liljeholmen
  • 2018-04-19 18:30 - 20:00 Vad säger styrdokumenten om undervisning, extra anpassning, särskilt stöd och bedömning? Wern Palmius och Lennart från SPSM, specialpedagogiska skolmyndigheten, diskutera vad styrdokumenten säger om undervisning, extra anpassning, särskilt stöd och betyg.
    Plats: ABF-huset

Föregående12345678910111213141516Nästa

Gå till kalendariet

When you are lärare

Satsningen When you are lärare består av en humoristisk filmserie på webben, poddar, fakta, samtal och diskussioner om läraryrket.

Nyanlända

Utbildning för nyanlända elever är ett område som fått allt större uppmärksamhet de senaste åren. Här finns stödmaterial, information, tips och mycket annat för dig som arbetar med nyanlända elever.

Sociala medier och bloggar

De sociala medierna har blivit mötesplatser där elever och lärare skapar eget innehåll och kommunicerar. Här finns en sida med tips, information och regler för sociala medier i undervisningen.

Förskola

På den här sidan samlar vi material om förskolan. Läs om reflektionstid, den tredje pedagogen eller språkutveckling. Kolla i kalendariet, se på filmer och läs blogginlägg. Allt handlar om förskolan.

Kulan

Med hjälp av Kulans sökverktyg hittar du föreställningar och aktiviteter som passar förskolan och skolan. Innehållet i Kulan är aktuellt, kvalitetsgranskat och sorterat. Sök och boka i Kulan!

Digital kompetens

Digital kompetens

Du som är lärare i Stockholms stad erbjuds ett stort utbud av kurser och seminarier inom digitalisering.

Elever i behov av särskilt stöd

Här finns information, inspiration, material och blanketter för arbetet med elever i behov av särskilt stöd.

Bläddra i LÄRA

LÄRA Stockholm är utbildningsförvaltningens tidning. Bläddra i senaste eller äldre nummer i olika format.