Startsidan

Kalendarium

 • 2018-01-30 18:30 - 20:30 Normkritik i praktiken ÖPPEN FÖRELÄSNING: Normkritik i praktiken – för ett inkluderande bemötande
  Plats: Åsö gymnasiums aula
 • 2018-01-31 14:00 - 17:00 Animera med Ipad Det roliga med att animera med dina elever är att grunderna är så enkla att ni snabbt kan komma igång.
  Plats: Medioteket, Trekantsvägen 3, plan 5, Liljeholmen
 • 2018-01-31 14:00 - 16:15 Workshop om Skolbiblioteksplanen En workshop med fokus på skrivningarna i Skolbiblioteksplanen som bidrar till elevernas medie- och informationskunnighet.
  Plats: Medioteket, Trekantsvägen 3, Liljeholmen
 • 2018-01-31 18:30 - 20:00 Vad säger styrdokumenten om undervisning, extra anpassning, särskilt stöd och bedömning? Wern Palmius och Lennart Rådbrink från SPSM, specialpedagogiska skolmyndigheten, diskuterar vilken roll extra anpassning, särskilt stöd, bedömning och betyg har för att tillgodose elevers individuella behov.
  Plats: ABF-huset
 • 2018-02-01 09:00 - 16:00 Book-IT – grundkurs Ett bibliotekssystem är det verksamhetssystem som ger skolan överblick över vilka böcker och andra medier som finns tillgängliga, var de befinner sig och hur de används.
  Plats: Medioteket, Trekantsvägen 3, Liljeholmen
 • 2018-02-01 09:00 - 2018-02-02 14:00 Rikskonferens för högstadielärare i svenska Som lärare är det viktigt att hålla sig à jour med den senaste forskningen och få inspiration till sin undervisning. Välkommen att under två dagar ta del av en innehållsrik fortbildning som ger dig båda delarna!
  Plats: Näringslivets Hus

Föregående12345678910Nästa

Gå till kalendariet

When you are lärare

Satsningen When you are lärare består av en humoristisk filmserie på webben, poddar, fakta, samtal och diskussioner om läraryrket.

Nyanlända

Utbildning för nyanlända elever är ett område som fått allt större uppmärksamhet de senaste åren. Här finns stödmaterial, information, tips och mycket annat för dig som arbetar med nyanlända elever.

Sociala medier och bloggar

De sociala medierna har blivit mötesplatser där elever och lärare skapar eget innehåll och kommunicerar. Här finns en sida med tips, information och regler för sociala medier i undervisningen.

Förskola

På den här sidan samlar vi material om förskolan. Läs om reflektionstid, den tredje pedagogen eller språkutveckling. Kolla i kalendariet, se på filmer och läs blogginlägg. Allt handlar om förskolan.

Kulan

Med hjälp av Kulans sökverktyg hittar du föreställningar och aktiviteter som passar förskolan och skolan. Innehållet i Kulan är aktuellt, kvalitetsgranskat och sorterat. Sök och boka i Kulan!

Programbanken

Sök i Programbanken efter pedagogiska program baserade på kategorier och ämnen. Du kan också söka via läroplanernas mål för att hitta pedagogiska program för din undervisning.

Elever i behov av särskilt stöd

Här finns information, inspiration, material och blanketter för arbetet med elever i behov av särskilt stöd.

Bläddra i LÄRA

LÄRA Stockholm är utbildningsförvaltningens tidning. Bläddra i senaste eller äldre nummer i olika format.