Startsidan

Kalendarium

 • 2017-10-06 Nobel Teacher Summit A world with fake facts needs true teachers.
  Plats: Münchenbryggeriet
 • 2017-10-09 14:00 - 20:00 Kolla Kultur – kulturutbudsdag En mötesplats som lyfter kulturens betydelse kopplat till lärande och demokrati
  Plats: Folkoperan, Hornsgatan 72
 • 2017-10-10 13:00 - 16:00 Ipad som stöd för nyanlända elever, Workshop Möter du nyanlända elever? En Ipad kan vara ett värdefullt verktyg för elever i deras första möte med det svenska språket.
  Plats: Skoldatateket, Trekantsvägen 3, plan 5, Liljeholmen
 • 2017-10-11 14:30 - 16:00 Workshop kring bedömningar av egna elevexempel utifrån "Nya språket lyfter" Syftet med denna workshop är att ge dig tillfälle att diskutera egna praktiska elevexempel som du har bedömt med stöd i Skolverkets bedömningsmaterial "Nya språket lyfter". Detta för att skapa större likvärdighet samt stärka dig i ditt bedömningsarbete.
  Plats: Medioteket, Trekantsvägen 3
 • 2017-10-11 17:00 - 20:00 Pedagogiskt café Vi serverar det senaste inom pedagogik, skola, estetiskt lärande och digital teknik. Varje café har ett eget tema, alltid nyttigt och användbart. Hos oss får du nya idéer som snabbt kan användas i klassrummet.
  Plats: Medioteket, Trekantsvägen 3, Liljeholmen
 • 2017-10-12 - 2017-10-13 Att bemöta och förebygga främlingsfientlighet och rasism i skolan Att förhindra främlingsfientlighet och rasism i skolan kräver ett förebyggande arbete som vilar på  kunskap och en trygg personalstyrka. Välkommen till två matnyttiga dagar där detta viktiga område är i fokus.
  Plats: Näringslivets Hus, Storgatan 19

Föregående1234567891011121314Nästa

Gå till kalendariet

When you are lärare

Satsningen When you are lärare består av en humoristisk filmserie på webben, poddar, fakta, samtal och diskussioner om läraryrket.

Nyanlända

Utbildning för nyanlända elever är ett område som fått allt större uppmärksamhet de senaste åren. Här finns stödmaterial, information, tips och mycket annat för dig som arbetar med nyanlända elever.

Sociala medier och bloggar

De sociala medierna har blivit mötesplatser där elever och lärare skapar eget innehåll och kommunicerar. Här finns en sida med tips, information och regler för sociala medier i undervisningen.

Förskola

På den här sidan samlar vi material om förskolan. Läs om reflektionstid, den tredje pedagogen eller språkutveckling. Kolla i kalendariet, se på filmer och läs blogginlägg. Allt handlar om förskolan.

Kulan

Med hjälp av Kulans sökverktyg hittar du föreställningar och aktiviteter som passar förskolan och skolan. Innehållet i Kulan är aktuellt, kvalitetsgranskat och sorterat. Sök och boka i Kulan!

Programbanken

Sök i Programbanken efter pedagogiska program baserade på kategorier och ämnen. Du kan också söka via läroplanernas mål för att hitta pedagogiska program för din undervisning.

Elever i behov av särskilt stöd

Här finns information, inspiration, material och blanketter för arbetet med elever i behov av särskilt stöd.

Bläddra i LÄRA

LÄRA Stockholm är utbildningsförvaltningens tidning. Bläddra i senaste eller äldre nummer i olika format.