Startsidan

Kalendarium

  • 2018-05-03 15:00 - 17:00 Torsdagslabbet – Makerspace på Medioteket Med Makey Makey skapar du kreativa sätt att interagera med datorn. Du kan använda allt som leder ström. Med Scrath kan du skapa egna små program med hjälp av visuell programmering som du sedan styr med hjälp av Makey Makey.
    Plats: Medioteket, Trekantsvägen 3, Liljeholmen
  • 2018-05-07 10:00 - 2018-05-08 16:00 Fortbildning för dig som undervisar i slöjd Med avstamp i såväl forskning som praktik belyser vi flera olika utmaningar i slöjdlärarens arbete. Ta del av två intressanta dagar som ger dig inspiration och fördjupad kunskap om slöjdens möjligheter!
    Plats: Essinge Konferenscenter, Segelbåtsvägen 15, Stora Essingen
  • 2018-05-08 13:30 - 15:30 Kan man spela sig till läslust? Tobias Gard talar om hur traditionella böcker och teknik kan samspela för att väcka läslust och utveckla litteracitet hos dagens barn och ungdomar.
    Plats: Medioteket, Trekantsvägen 3, Liljeholmen

Föregående1234567891011121314Nästa

Gå till kalendariet

When you are lärare

Satsningen When you are lärare består av en humoristisk filmserie på webben, poddar, fakta, samtal och diskussioner om läraryrket.

Nyanlända

Utbildning för nyanlända elever är ett område som fått allt större uppmärksamhet de senaste åren. Här finns stödmaterial, information, tips och mycket annat för dig som arbetar med nyanlända elever.

Sociala medier och bloggar

De sociala medierna har blivit mötesplatser där elever och lärare skapar eget innehåll och kommunicerar. Här finns en sida med tips, information och regler för sociala medier i undervisningen.

Förskola

På den här sidan samlar vi material om förskolan. Läs om reflektionstid, den tredje pedagogen eller språkutveckling. Kolla i kalendariet, se på filmer och läs blogginlägg. Allt handlar om förskolan.

Kulan

Med hjälp av Kulans sökverktyg hittar du föreställningar och aktiviteter som passar förskolan och skolan. Innehållet i Kulan är aktuellt, kvalitetsgranskat och sorterat. Sök och boka i Kulan!

Digital kompetens

Digital kompetens

Du som är lärare i Stockholms stad erbjuds ett stort utbud av kurser och seminarier inom digitalisering.

Elever i behov av särskilt stöd

Här finns information, inspiration, material och blanketter för arbetet med elever i behov av särskilt stöd.

Bläddra i LÄRA

LÄRA Stockholm är utbildningsförvaltningens tidning. Bläddra i senaste eller äldre nummer i olika format.