Startsidan

Kalendarium

 • 2017-10-31 08:30 - 16:00 Berätta med ord, bild och ljud Redan i årskurs 1 ska eleverna skapa och bearbeta texter där ord och bild samspelar. I årskurs 4–6 ska även ljud användas. Vi presenterar ett spännande arbetssätt där eleverna får kombinera bokval, skriftligt berättande, animering och filmskapande.
  Plats: Medioteket, Trekantsvägen 3, Liljeholmen
 • 2017-11-01 09:00 - 12:00 Börja programmera på fritids I en digitaliserad värld är programmeringens grunder och förståelsen för vår digitala omvärld allt viktigare. Från höstterminen 2018 kommer programmering att vara ett obligatoriskt moment i undervisningen för matematik och teknik från åk 1 till åk 9.
  Plats: Medioteket, Trekantsvägen 3, Liljeholmen
 • 2017-11-02 09:00 - 12:00 Börja programmera på fritids I en digitaliserad värld är programmeringens grunder och förståelsen för vår digitala omvärld allt viktigare. Från höstterminen 2018 kommer programmering att vara ett obligatoriskt moment i undervisningen för matematik och teknik från åk 1 till åk 9.
  Plats: Medioteket, Trekantsvägen 3, Liljeholmen
 • 2017-11-02 14:00 - 17:00 Gallra böcker i skolbiblioteket En kurs som vänder sig till skolbibliotekspersonal och lärare som vill fräscha upp beståndet i sitt skolbibliotek och locka elever till mer läsning.
  Plats: Lämpligt skolbibliotek (meddelas inför kursstart)
 • 2017-11-06 14:00 - 17:00 Skriv och läs med Ipad på lågstadiet Använd digitala verktyg i språk- och skrivinlärningen. Låt eleverna skapa multimodala texter där ord, bild och ljud samspelar. Dokumentera digitalt och ha roligt tillsammans.
  Plats: Medioteket, Trekantsvägen 3, Liljeholmen
 • 2017-11-08 14:00 - 16:30 Källa som källa, eller? Spelar det roll om jag googlar eller om jag söker i NE? Hur kan jag spara tid och få bättre resultat genom att välja rätt källa redan från början?
  Plats: Medioteket

Föregående1234567891011Nästa

Gå till kalendariet

When you are lärare

Satsningen When you are lärare består av en humoristisk filmserie på webben, poddar, fakta, samtal och diskussioner om läraryrket.

Nyanlända

Utbildning för nyanlända elever är ett område som fått allt större uppmärksamhet de senaste åren. Här finns stödmaterial, information, tips och mycket annat för dig som arbetar med nyanlända elever.

Sociala medier och bloggar

De sociala medierna har blivit mötesplatser där elever och lärare skapar eget innehåll och kommunicerar. Här finns en sida med tips, information och regler för sociala medier i undervisningen.

Förskola

På den här sidan samlar vi material om förskolan. Läs om reflektionstid, den tredje pedagogen eller språkutveckling. Kolla i kalendariet, se på filmer och läs blogginlägg. Allt handlar om förskolan.

Kulan

Med hjälp av Kulans sökverktyg hittar du föreställningar och aktiviteter som passar förskolan och skolan. Innehållet i Kulan är aktuellt, kvalitetsgranskat och sorterat. Sök och boka i Kulan!

Programbanken

Sök i Programbanken efter pedagogiska program baserade på kategorier och ämnen. Du kan också söka via läroplanernas mål för att hitta pedagogiska program för din undervisning.

Elever i behov av särskilt stöd

Här finns information, inspiration, material och blanketter för arbetet med elever i behov av särskilt stöd.

Bläddra i LÄRA

LÄRA Stockholm är utbildningsförvaltningens tidning. Bläddra i senaste eller äldre nummer i olika format.