Startsidan

Kalendarium

 • 2018-04-18 13:00 - 16:00 Introduktion till programmering Att arbeta med programmering ger på ett roligt och stimulerande sätt en djupare förståelse för vår omvärld och för dagens digitala teknik.
  Plats: Medioteket, Trekantsvägen 3, Liljeholmen
 • 2018-04-18 17:00 - 20:00 Pedagogiskt café – Digital kompetens Pedagogiskt café är en mötesplats för erfarenhetsutbyte och inspiration.
  Plats: Medioteket, Trekantsvägen 3, Liljeholmen
 • 2018-04-19 14:00 - 17:00 Gallra böcker i skolbiblioteket En kurs som vänder sig till skolbibliotekspersonal och lärare som vill fräscha upp utbudet i sitt skolbibliotek och locka elever till mer läsning.
  Plats: Lämpligt skolbibliotek
 • 2018-04-24 14:00 - 17:00 Börja programmera i förskoleklass–årskurs 6 I den här kursen får du en introduktion till hur du på ett enkelt och pedagogiskt sätt kommer igång med att programmera.
  Plats: Medioteket, Trekantsvägen 3, Liljeholmen
 • 2018-04-25 - 2018-04-26 Konferens för dig som undervisar i musik Ta del av en konferens med fokus på musikämnet där du får inspiration och ämnesfördjupning. Med föreläsningar som belyser aktuell forskning i musikpedagogik och ger dig praktiska exempel som du kan använda i din undervisning, hälsas du varmt välkommen!
  Plats: Hotel Birger Jarl, Birger Jarlsgatan 61 A
 • 2018-04-25 13:00 - 16:00 NTA – Naturvetenskap och teknik för alla, introduktionsutbildning för grundskolan NTA står för naturvetenskap och teknik för alla och ger dig som pedagog möjlighet att arbeta laborativt med naturvetenskap och teknik från förskoleklass upp till årskurs 9.
  Plats: NTA Stockholm, Avestagatan 29, Spånga

Föregående12345678910Nästa

Gå till kalendariet

When you are lärare

Satsningen When you are lärare består av en humoristisk filmserie på webben, poddar, fakta, samtal och diskussioner om läraryrket.

Nyanlända

Utbildning för nyanlända elever är ett område som fått allt större uppmärksamhet de senaste åren. Här finns stödmaterial, information, tips och mycket annat för dig som arbetar med nyanlända elever.

Sociala medier och bloggar

De sociala medierna har blivit mötesplatser där elever och lärare skapar eget innehåll och kommunicerar. Här finns en sida med tips, information och regler för sociala medier i undervisningen.

Förskola

På den här sidan samlar vi material om förskolan. Läs om reflektionstid, den tredje pedagogen eller språkutveckling. Kolla i kalendariet, se på filmer och läs blogginlägg. Allt handlar om förskolan.

Kulan

Med hjälp av Kulans sökverktyg hittar du föreställningar och aktiviteter som passar förskolan och skolan. Innehållet i Kulan är aktuellt, kvalitetsgranskat och sorterat. Sök och boka i Kulan!

Programbanken

Sök i Programbanken efter pedagogiska program baserade på kategorier och ämnen. Du kan också söka via läroplanernas mål för att hitta pedagogiska program för din undervisning.

Elever i behov av särskilt stöd

Här finns information, inspiration, material och blanketter för arbetet med elever i behov av särskilt stöd.

Bläddra i LÄRA

LÄRA Stockholm är utbildningsförvaltningens tidning. Bläddra i senaste eller äldre nummer i olika format.