Lördagsskola för studiemotiverade elever höjer betygen

  •  

LördagsskolaHamza El Mourabit, Ilham El Mourabit och Diana Gebreslase Yohannes från årskurs 9 pluggar franska tillsammans och lär av varandra.

Lördagsskola för dem som vill få upp sina betyg har blivit ett lyckat inslag på Bredängsskolan. Allt fler elever söker sig till skolan också på helgen för att få hjälp av någon lärare i ett ämne eller med någon inlämningsuppgift. Eller för att stötta varandra.

Ilham El Mourabit och Diana Gebreslase Yohannes från årskurs 9 kommer hit varje lördag.

– I dag ska vi plugga lite franska. Även om jag kommer från en fransktalande familj är det bra att träna oregelbundna verb, säger Ilham El Mourabit till Ingela Ösgård för tidningen Lära

– Tack vare lördagsskolan har jag fått upp bland annat mitt betyg i matematik, berättar Diana Gebreslase Yohannes.

Också Hamza El Mourabit ska läsa lite franska tillsammans med de två flickorna denna lördag. Men han ska också göra färdigt en no-rapport.

– Jag har gått från C till A i so och till B i matte, säger han.

Han tycker att det är bra att kunna gå hit på lördagsförmiddagen och sedan vara ledig på eftermiddagen och kvällen. 

– Hit kommer de studiemotiverade eleverna som vill få upp sina betyg, för de inser vikten av att komma in på den gymnasieutbildning de önskar, säger biträdande rektor Ulrika Nimstrand och understryker att det viktiga med lördagsskolan är att lärarna finns med.

– Det ska finnas minst två lärare och alltid någon i matematik/no och svenska.

En lördag i månaden är det omprov och då kan det komma upp emot 70 elever.Ulrika Nimstrand har tagit med sig idén om lördagsskola från Rinkebyskolan där hon arbetade tidigare.

– Erfarenheterna därifrån är att det genomsnittliga meritvärdet ökade stort. Så lördagsskolan har kommit för att stanna.

Läs hela artikeln i tidningen LÄRA Stockholm.

Ingela Ösgård 

Senast uppdaterad 24 april 2017