When you are lärare – film och podd för fler bilder av skolan

When you are lärare medleyPå When you are lärare får du ta del av lärares berättelser från skolvardagen och elever berättar vilka egenskaper en bra lärare ska ha.

Att vara lärare är båda fantastiskt och utmanande. I When you are lärare berättar lärare om sin vardag i poddar, filmer och inlägg på sociala medier. Med humor och allvar berättar de om varför de blev lärare, vad som driver dem och när de gör skillnad för sina elever.

Stockholms stads skolor behöver fler lärare. Fram till 2026 behövs det rekryteras 1 700 lärare inom förskola, grundskola och gymnasieskola. Per år! Det beror på att vi får fler elever i våra skolor samtidigt som många lärare går i pension.

Utbildningsförvaltningen arbetar på flera sätt för att attrahera och rekrytera fler lärare men även för att behålla de som redan är anställda.

Filmer och poddar nyanserar bilden av skolan

Genom film, poddar och inlägg i sociala medier vill utbildningsförvaltningen bredda och nyansera bilden av skolan. Vi vill locka fler till yrket, men också att ge en röst åt våra lärare för att nyansera bilden av läraryrket och bidra till stoltheten hos stadens lärare.

Förutom lärarnas berättelser innehåller satsningen information om vilken kompetensutveckling, lön och olika karriärvägar för lärare anställda i Stockholms stad. Poddar, filmer och mer information hittar du på Whenyouarelarare.se

Hitta When you are lärare på sociala medier 

When you are lärare finns på Facebook, Instagram och twitter. Du kan även söka på inlägg och kommentarer med hashtag #whenyouarelärare.

Samtliga filmer och poddar finns tillsammans med annan information på webbplatsen Whenyouarelarare.se.

Humoristisk dramaserie och fördjupande poddar

When you are lärare hade premiär vår-vintern 2017 med en humoristisk dramaserie om lärarvikarien Emma och hennes kolleger i vardagen på Hallviks skola. Emma jobbade tidigare i reklambranschen och utmaningarna som vikarie är många. Tillsammans med sina kolleger ställs hon ofta inför frågan: ”Hur blir man en bra lärare?”

Flera av stadens lärare och elever är statister i filmerna.

Du kan se filmerna på Whenyouarelarare.se

Till filmerna finns det fördjupande poddar med samtal mellan programvärdar, som också är lärare i våra skolor, och aktuella gäster. Gästerna är andra lärare, fackliga representanter och skolledare. Även elever intervjuas.

Ämnena i filmer och poddar har tagits fram tillsammans med en referensgrupp med lärare, handläggare, fack och skolledare.

De handlar bland annat om hur lärare rekryteras, livet som nyanställd, likvärdig utbildning, att sätta betyg, lärare och föräldrar, skolan och föräldrar, lärarrollen igår, idag och i morgon, kollegialt lärande, planering och improvisation, lön och karriärvägar.

Bloggen When you are lärare

På When you are lärare bloggar poddvärdarna inför sina avsnitt där de diskuterar aktuella ämnen med andra lärare, handläggare, skolledare och fackliga representanter.

Lyssna på When you are lärare podden

I våra poddar pratar lärare och skolledare om utmaningar, glädjeämnen och aktuella frågor. Även röster från elever och fackliga organisationer hörs.

Bli lärare
  • When you are larare

Senast uppdaterad 26 juni 2018