Digital kompetensutveckling för lärare

Ställ en fråga eller lämna kommentar

Ställ en fråga eller lämna en kommentar. Ange en epostadress om du vill ha svar på din fråga.

* = Obligatorisk uppgift

Ansvarig förvaltning
Utbildningsförvaltningen
08-508 330 00
Kontakt

  •  

Digital-kompetens

Du som är lärare i Stockholms stad erbjuds ett stort utbud av kurser och seminarier inom digitalisering.

Utbildning finns bland annat inom programmering, medie- och informationskunnighet samt digitala hjälpmedel för elever i behov av särskilt stöd. Det arrangeras seminarier där du får veta hur de nya skrivningarna påverkar ditt ämne. Är du intresserad av att utveckla din undervisning genom forskning kan du vända dig till vår FoU-enhet.

Många kurser och seminarier är kostnadsfria för skolan. Om ditt lärarlag eller skola vill kompetensutveckla er i en kurs som inte erbjuds inom utbildningsförvaltningen kan ni beställa skräddarsydda utbildningar genom LinEducation.

Seminarier för ämneslärare_2

Seminarier för ämneslärare

Under höstterminen 2018 erbjuder FoU-enheten in till ämnesdidaktiska seminarier för de lärare som omfattas av ämnesförändringar i läroplanen 2018.

Medioteket

Medioteket

Hos Medioteket finns kurser inom exempelvis programmering, medie- och informationskunnighet samt Skoldatatekets kurser. På torsdagar är alla lärare välkomna att besöka Roboteket.

Skolverkets lärportal

Skolverkets lärportal

Här hittar du Skolverkets webbkurs om programmering,  moduler och andra webbkurser samt material i form av artiklar, undervisningsfilmer och intervjuer med forskare inom pedagogik och didaktik.  

Vetenskapenshus

Vetenskapens hus

Lärare i Stockholms stads kommunala skolor erbjuds fri tillgång till lärarfortbildningar inom exempelvis digitalt lärande och programmering i klassrummet på Vetenskapens hus. Här hittar du aktuellt kursutbud.

Stockholm univeritet

Programmeringsdidaktik på universitetet

För dig som arbetar som matematik- eller tekniklärare finns det möjlighet att studera programmeringsdidaktik på universitetet. Du kan välja att gå en enstaka kurs på 7,5 hp eller ett magisterprogram på 60 hp.

 

FoU-enheten

Lärardriven forskning

Sök medel till undervisningsutvecklande, ämnesdidaktiska forskningsprojekt. Medel kan sökas inom ramen för Stockholm Teaching & Learning Studies (STLS) respektive FoU-enhetens ordinarie verksamhet. Naturvetenskaps- och tekniknätverket inom STLS kommer att starta två projekt kring digitala verktyg respektive programmering. 

iFous

Ifous

Delta i ett FoU-program om programmering i ämnesundervisningen som arrangeras av Ifous och pågår fram till sommaren 2020.  

LinEducation

LinEducation

LinEducation är Stockholms stads upphandlade utbildningsleverantör för kompetensutveckling inom digitalisering och lärande. Exempel på kurser som finns att köpa av LinEducation kommer att publiceras inom kort.

Senast uppdaterad 30 maj 2018