Vill du tala på SETT?

  •  

Skoldatateket

Är du förskollärare, lärare, rektor eller chef på utbildningsförvaltningen i Stockholm stad och vill dela med dig av dina kunskaper kring skolans digitalisering? Då kan du anmäla intresse för att tala på SETT 9-11 april 2019.

Karin Källander, Camilla Liljedahl och Sara Lindqvist är medarbetare på Skoldatateket och har varit talare på Sett flera gånger.

Hur är det att vara talare på Sett?

– Det är jätteroligt att vara talare på Sett. Vi har varit med som ”storföreläsare” på nästan alla Sett-dagar. Förra året föreläste vi dock inte i någon av de stora salarna men vi höll föreläsningar i trappan i utbildningsförvaltningens monter, berättar Karin.

Trappan är en del av Stockholms stads monter på Sett där medarbetare håller föreläsningar om olika projekt på skolorna eller om stöd som skolorna kan få från förvaltningen.

– Att vara talare på Sett ger verkligen en möjlighet att nå en stor publik och sprida goda exempel, fortsätter Camilla.

– Det som publiken har uppskattat mest på våra föreläsningar är att vi visar praktiska exempel från stadens skolor som lärare direkt kan gå hem och prova i sina klassrum, påpekar Sara.

Att tala på Sett innebär inte bara att du delar med dig av kunskap du skapar, du får även nya kontakter och möjlighet att hitta nya samarbeten.

– Efteråt brukar vi få mail från lärare från hela landet. Då känner vi att vi har gjort avtryck och det är kul att Stockholms skolor syns, säger Karin.

Karin, Camilla och Sara har också varit med och deltagit i ett rådslag för att ge förslag till en nationell handlingsplan för digitalisering av skolan

Är du intresserad av att tala på Sett är du kontakta projektledare Lena Gällhagen via e-post, lena.gallhagen@stockholm.se

Senast uppdaterad 11 december 2018