Radio Aspudden

  •  

Radio är en självklar del i mångas liv. Någonting som bara finns där i bakgrunden. Men det är förmodligen inte förrän man själv får inblick i radioproduktion som man inser hur mycket jobb som ligger bakom det ständiga skvalet. Det är nu många av eleverna på Aspuddens skola medvetna om, där förskoleklass upp till femman har jobbat med att förbereda och sända var sitt halvtimmesavsprogram radio.

http://www.youtube.com/watch?v=J3peLtvEBr8

Att prata live inför en riktig publik är naturligtvis nervöst, men nervositeten började redan i klassrummet för klass 4C. För att välja ut vilka som skulle vara programledare anordnades en audition. Och eftersom temat för deras radioprogram var humor ingick det att framföra en rolig historia.

- Även om inte alla i klassen kan vara programledare finns det något för alla i projektet, berättar Ulrika Nimstrand, drivande lärare på Aspuddens skola. Låtar ska väljas, reportage ska planeras och spelas in och någon måste sköta tekniken i studion.

- Jag vill att eleverna ska öka sin självkänsla och få vara kreativa. Det finns inget facit. Vi ger dem en ram som de själva får fylla i, säger hon.

Projektet har drivits tillsammans med den ideella föreningen FramtidsFrön, som har hjälpt till med praktiska frågor och sett till att allt gått rätt till juridiskt sett.

Senast uppdaterad 21 februari 2013