Så flippar jag

  •  

https://www.youtube.com/watch?v=p9WEPDgHYTQ

Är du nyfiken på att flippa ditt klassrum? I filmen Så flippar jag får du tips och inspiration till hur du kan flippa ditt klassrum från sju olika lärare från lågstadiet till gymnasiet.

Medverkande lärare

På Johan Skytteskolan började Andreas Hernvald flippa sina matematiklektioner för att nå de ständigt uppkopplade eleverna.

Ann-Sofie Leven på Lovidedasskolan brukar frågar sina elever hur de vill att hon ska flippa lektionen.

SO- och svenskläraren Jannike Kohinoor samarbetar med Ma/NO-läraren Helena Dalivin kring lektions flippar på Mälarhöjdens skolas mellanstadium.

På gymnasiet Norra Real forskar lektor Lars Adiels och lärarna Patrik Sandström och Daniel Barker om effekten av flippande av matematiklektioner på elevernas resultat. Läs även intervjun Jippi, det funkar! med dem. 

De medverkande bjuder på tankar och tips kring flippande och hur du kan flippa sitt klassrum och deras allra viktigaste råd är – våga testa!

Fortsätt inspireras på nätet

Medverkande lärare finns även på nätet där de bloggar, twittrar och lägger upp material på youtube. Om du tyckte någon var extra intressant gå gärna in och läs dennes blogg, följ på twitter eller titta på videokanalen för att få mer idéer på hur du kan flippa lektionen och skapa mer tid för aktivt arbete i klassrummet. 

Andreas twittrar som @AndreasHernvald och bloggar på Flippar och floppar i matematik undervisningen

Ann-Sofie hittar du på bloggarna Flippad musik och Musiklovis. Hon twittrar som @AnnSofie_Leven

Jannike och Helena bloggar tillsammans på Urflippat. På twitter heter Jannike @frudiamant och Helena @helenadalivin

Läs mer om Jippiprojektet på deras blogg.

Patrik Sandströms filmer kan du se på youtube.

Daniel Barkers filmer kan du se på youtube , han bloggar på barkersthlm och twittrar som @barkersthlm

Det här är bara några av alla som flippar sina lektioner. Om du flippar på ett annat sätt eller vill dela med dig av dina första flipperfarenheter så skicka gärna ett mail till oss och berätta. 

Lycka till med dina flippade lektioner! 

Calle Hedrén
calle.hedren@stockholm.se 

Senast uppdaterad 23 december 2014