Baklängesgång på Muminstugan i Långbro

  •  

"Muminstugan är en förskola med tre avdelningar och nio pedagoger.
Vi deltog i Volvias ”barnsäkerhets dag” eller baklänges dagen som den också kallas.
Det var ett jätteroligt sätt att informera om bilsäkerhet till barn och föräldrar, att barnen ska sitta bakåtvända upp till fyra års ålder.

Baklänges tolkades även som bak o fram och in o ut, av barnen och förslagen på vad man kunde göra en sådan här dag tog aldrig slut.
Så här blev det till slut….

Tröjor och byxor bak och fram

Redan på morgonen när barnen kom så hade flera både byxor och tröjor bak o fram och in o ut. Vi sa hej då till varandra när de kom och hej när de gick hem på eftermiddagen.

På förmiddagen genomförde vi en baklänges marsch, vi kantade gångvägen med ballonger och banderoller, vi började i LÅM (MÅL) och slutade i TRATS (START). Cilla och Tottes CD-skiva med deras baklänges låt spelades under hela marschen.

Vi blev glatt överraskade när TV 4 uppmärksammade våra aktiviteter under dagen och barnen var med i nyhetssändningarna samma kväll med bl a intervjuer.

Härligt busig dag

Lunchen serverades på stolarna och vi satt på golvet. Vi tyckte alla att det var både roligt och lite busigt. Det blev en galet härlig dag med mycket skratt och alla barn från 1-5 år deltog."

skriver Jeanette Nordh, förskolechef på Långbros förskolor
Älvsjö stadsdelsförvaltning.

Senast uppdaterad 25 januari 2013