Vikariebanken

  •  

Vikariebanken

200 lärarvikarier sökes till Vikariebanken!

Är du utbildad lärare? Eller student eller pensionär som vill ha ett givande extraarbete? Utbildningsförvaltningen i Stockholms stad söker 200 lärarvikarier till ett pilotprojekt med en vikariebank för skolorna i stadsdelarna Hässelby-Vällingby och Kungsholmen. Till pilotprojektet söker vi lärarvikarier till förskoleklass, grundskolans årskurser 1–9 samt till fritidshem.

I Vikariebanken fyller du som vikarie själv i den tid som du kan arbeta. När skolan behöver vikarie gör den en sökning i bokningssystemet och vikarierna som anmält att de kan arbeta just den tiden/dagen hamnar på en träfflista. Utifrån denna träfflista bokar skolan in dig för arbete och du får en notis om bokat arbetspass via sms och/eller e-post.

Till Vikariebanken söker vi i första hand dig som är utbildad eller studerar till lärare, förskollärare eller fritidspedagog. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete med barn och unga och/ eller har annan akademisk utbildning.

I andra hand söker vi dig som är intresserad att arbeta i skolan och med barn och unga. Vi ser att du har ett stort engagemang för arbete med barn och unga och är flexibel, lugn och har lätt för att samarbeta.

Mångfald ser vi som berikande och välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning och ålder. Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Gör intresseanmälan till Vikariebanken

Bedömning av intresseanmälan

När vi mottagit en intresseanmälan gör vi en bedömning av anmälan och CV och om passande tjänst finns kallas du till intervju. Om dina meriter bedöms som fullständiga för att arbeta inom Stockholms stad kommer du att erbjudas arbete efter behov. Lönen är en timlön som baseras på en månadslön utifrån meriter och erfarenhet.

För att få arbeta inom Stockholms stads skolor behöver du uppvisa utdrag ur belastningsregistret för arbete inom skola eller förskola. Vi rekommenderar att du beställer utdraget så snart du gjort klart din intresseanmälan då det kan dröja ett par veckor innan du får det hemskickat.

Beställ utdrag ur belastningsregistret hos polisen

Har du frågor?

Om du är intresserad av en vikarietjänst och har frågor är du varmt välkommen att mejla till utbildningsförvaltningen i Stockholms stad:

mobila_lararteam@stockholm.se

Att arbeta i Stockholms stad

Vi som arbetar i Stockholms stad bidrar till att forma ett hållbart Stockholm där alla kan växa. Tillsammans skapar vi en klimatsmart stad som utmärks av social, ekonomisk och demokratisk hållbarhet. Personalpolicyn vänder sig till alla medarbetare och chefer i Stockholms stad. Den beskriver stadens förhållningssätt inom olika områden och vilka förväntningar och krav staden som arbetsgivare har på medarbetare och chefer. Här ser du också vad du kan förvänta dig av staden som arbetsgivare.

Läs hela personalpolicyn på stockholm.se

Senast uppdaterad 26 april 2018