ForskarFredag 2015

  •  
Tid
2015-09-25 09:00 - 16:00
Typ
Ämnesövergripande undervisning, Matematik, Fysik, Biologi, Kemi, Teknik
Plats
Debaser Medis, Medborgarplatsen
Årskurser
7, 8, 9, Gymnasium
Arrangör
Vetenskapens Hus

Runt om i världen firas varje år ForskarFredag för att visa hur fascinerande och kul forskning är.

Vi bjuder som vanligt på möten med några av landets bästa forskare här i Stockholm, både i föreställningar och i vår häftiga utställning.

– Syftet är att väcka ungas nyfikenhet och visa att forskare är helt vanliga människor med ovanligt spännande jobb, berättar Marcus Angelin, projektledare för ForskarFredag Stockholm

Den fjärde fredagen i september är utlyst som European Researchers’ Night av EU-kommissionen. Runt om i hela Europa erbjuds hundratals aktiviteter som ska visa hur spännande och kul forskning är. Målgruppen är den breda allmänheten, inte minst barn och unga. Evenemangen kommer att innehålla experiment, workshops, prova-på-aktiviteter, vetenskapsshower, utställningar, science cafés och många andra möjligheter för allmänheten och forskare att träffa varandra.

Intresseanmälan

Bokning och anmälan sker senare och programmet publiceras på vår hemsida i slutet på Augusti, men redan nu kan du anmäla ditt intresse och få information om när anmälan öppnar.

Du skickar din intresseanmälan till marcus.angelin@vetenskapenshus.se
Skriv ”Intresseanmälan FF2015” i ämnesraden.

Researchers’ Night arrangerades första gången 2005 runt om i Europa och på en rad orter i Sverige. Sedan 2006 har de svenska aktiviteterna knutits samman under det gemensamma namnet ForskarFredag och koordinerats av föreningen Vetenskap & Allmänhet, VA.

Från och med 2012 ingår även deltävlingar i Forskar Grand Prix som en del i ForskarFredag på ett antal orter. 2015 arrangeras ForskarFredag i Stockholm av Vetenskapens Hus i samarbete med KTH, Karolinska institutet, Stockholms universitet och Stockholms stad.

Målgrupp för händelsen

Pedagoger verksamma i Stockholmsområdet
Pedagoger anställda i Stockholms stad

Kostnad

Kostnadsfritt.

Anmälan

Anmäl till samma som kontakt

Kontakt

Marcus Angelin
marcus.angelin@vetenskapenshus.se