Läsa Skriva Räkna - En garanti för tidiga stödinsatser.

  •  
Tid
2019-11-28
Typ
Bedömning och betyg, Språkutveckling
Plats
Medioteket, Trekantsvägen 3, plan 5
Årskurser
0 (Förskoleklass)
Sista anmälningsdag
2019-11-27
Arrangör
Medioteket, ALE (Avdelningen för uppdrag kring lärande och elevhälsa)

Deltagarna får denna heldag en gedigen genomgång av "Läsa, skriva, räkna - en garanti för tidiga stödinsatser" och Skolverkets reviderade kartläggningsmaterial för förskoleklass.

"Läsa, skriva, räkna - en garanti för tidiga stödinsatser" är en lag som började gälla den 1 juli 2019. Vi erbjuder en studiedag för att alla som påverkas av garantin och arbetar med kartläggningsmaterialet Hitta språket/Hitta matematiken ska känna sig väl förberedda inför arbetet på skolorna.

Studiedagen omfattar en genomgång av ”Läsa, skriva, räkna - en garanti för tidiga stödinsatser” samt Hitta språket och Hitta matematiken. Kartläggningsmaterialen är reviderade och publicerades 1/7 -19.

Studiedagen vänder sig i första hand till lärare i förskoleklass men också till speciallärare, specialpedagog och rektor.

Denna studiedag, dvs. torsdag 28/11, har samma innehåll och upplägg som de studiedagar vi tidigare erbjudit (13e, 14e och 15e augusti samt 8 och 28 oktober). Dagen är ett samarbete mellan Medioteket och Fou. Kursledare är Toura Hägnesten och Matilda Östman.

Lunch intas på egen hand.

Inför kurstillfället förväntas du dels ha laddat ner alla delar i kartläggningsmaterialet, dels ha läst igenom lärarinformationen.

Målgrupp för händelsen

Pedagoger anställda i Stockholms stad

Kostnad

Kostnadsfritt

Anmälan

https://utbildning.stockholm.se/course/view.php?id=765

Kontakt

Toura Hägnesten
08-50833848
toura.hagnesten@edu.stockholm.se