Multimodal bedömning - hur kan man göra? - Pedagog Stockholm

Multimodal bedömning - hur kan man göra?

  •  
Tid
2018-05-07 17:00 - 20:00
Typ
Bedömning och betyg, Bild, Film och media
Plats
Medioteket, Trekantsvägen 3, plan 5, Liljeholmen
Årskurser
7, 8, 9, Gymnasium, X (tionde skolåret)
Sista anmälningsdag
2018-05-04
Arrangör
Medioteket och Kulan

Ett seminarium om bedömning och feedback på multimodala texter.

Program
Vi varvar föreläsningar och praktiska workshops med resonemang om multimodal bedömning. Medverkande under kvällen är Mediotekets filmpedagog, Elin Jönsson, lärarna Katarina Lycken Rüter och Anna Bergkvist.

Elin Jönsson, filmpedagog, pratar grundläggande om kamerans alfabet och grammatik. Elin visar exempel på hur hon planerar en filmuppgift för att underlätta bedömning och delar med sig av sina erfarenheter. Passet avslutas med en praktisk övning.

Anna Bergqvist talar om sina elevers deltagande i filmprojektet Ung i STHLM och vilken betydelse det haft för deltagande klasser. Anna kommer dessutom att berätta hur hon använder film – och bedömer densamma – i svenskundervisningen. Vi får se några elevexempel från litteraturundervisningen i svenska 3 och höra hur Anna tänker vid bedömning av dessa. Anna är lärare på Blackebergs gymnasium.

Katarina Lycken Rüter för ett resonemang om lärande, det finns lärande där processen skapar större insikt och mer kunskap än slutresultatet alltid visar. Det är inte säkert att det behöver bli “en bra film” trots att elever lärt sig mycket om dramaturgi, rytm, berättarperspektiv, textens tomrum och annat i filmskapandet. Kanske har elever utvecklat ett nytt ämnesspråk, internaliserat begrepp och fått verktyg för fortsatt analys av multimodala texter – även om den film de producerat är ganska kass, eller kanske inte ens blev klar?

Målgrupp för händelsen

Pedagoger anställda i Stockholms stad

Kostnad

Kostnadsfritt
Vi bjuder på lätt förtäring.

Anmälan

https://websurvey.textalk.se/se/answer/survey.php?surveyID=114363&init=1&response=MTsxMTIwNDQyMTFjOWFmYjhjNTRjNWY4NDJlODNlNDRjNjk3ZGU1YjYxOzc7NDk2NjYzNw%3D%3D

Kontakt

Elisabet Söder
elisabeth.soder@stockholm.se