Skolledarens guide till digitalare undervisning

  •  
Tid
2018-02-14 08:00 - 10:00
Typ
Digital kompetens, Digital kompetens
Plats
Natur & Kultur
Årskurser
3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, Gymnasium, Vuxenutbildning, X (tionde skolåret)
Sista anmälningsdag
2018-02-13
Arrangör
Natur & Kultur

För att fira att Natur & Kultur och Digilär är mer än bara vänner bjuder vi in till inspirerande seminarier! Lyssna på några av Sveriges främsta experter inom undervisning och digitaliseringens möjligheter.

Föreläsningar:
Frida Monsén är en rutinerad lärare och föreläsare, med skolutveckling, ledarskap och digital pedagogik som spetskompetens. Hon har skrivit boken Digital kompetens – i skolan och i klassrummet (2017).

Skolledarens guide till en digitalare undervisning
Digitaliseringen genomsyrar varje del av samhället, och har i grunden förändrat våra förutsättningar att kommunicera och lära tillsammans. Hur ser skolans digitala ekosystem ut, och hur kan du som skolledare få människor, teknik och pedagogik att samspela för en lyckad digitalisering av din skola? Och vad är fallgropar som ni bör undvika? I den här föreläsningen går vi igenom hur digital kompetens kan integreras i den vanliga undervisningen och vilken roll du som ledare kan har för att få den digitala undervisningen att lyfta.

Per Kornhall
Per Kornhall är ett välkänt namn i skoldebatten och har en rik erfarenhet av det svenska skolsystemet både som lärare, undervisningsråd vid Skolverket och som kommunal skolstrateg. Han har skrivit flera böcker, bl a Rektor (2017), Förstelärare (2015), Alla i mål (2014).

Digitala perspektiv
Vad kännetecknar digitala satsningar som lyckas, vad säger forskningen? Vilken är professionernas roll i en allt mer digital skola? När nyhetsvärdet försvunnit – vilken undervisning, skola och samhälle har vi eller vill vi ha då?

Målgrupp för händelsen

Pedagoger verksamma i Stockholmsområdet
Pedagoger anställda i Stockholms stad

Kostnad

Kostnadsfritt

Anmälan

http://nok.se/digitalare

Kontakt

Johanna K Engholm
johanna.engholm@nok.se