ClaroRead Pro - läs och skrivstöd - introduktionspass

  •  
Tid
2018-02-15 14:00 - 16:00
Typ
Elever i behov av särskilt stöd, Svenska, Svenska som andraspråk
Plats
Utbildningsförvaltningen, Hantverkargatan 2F
Årskurser
Gymnasium
Sista anmälningsdag
2018-02-15
Arrangör
Programbanken vid utbildningsförvaltningen

Presentation av möjligheterna som ClaroRead Pro och de webbaserade verktygen från Claro ger för att kunna stödja elevers läsande och skrivande

Utbildningsförvaltningen bjuder tillsammans med Svensk Talteknologi in till presentation av möjligheterna som ClaroRead Pro och de webbaserade verktygen från Claro ger för att kunna stödja elevers läsande och skrivande.

Användningsområdena för verktygen är många; lära sig och få stöd i att läsa och skriva, lära sig nya språk, bearbetning och utveckling av gymnasiearbete mm.

Ett flertal högkvalitativa röster på flera olika språk ingår i programmet, och med webbtjänsten kan elever installera både program och röstpaket hemma.

Stockholms stads utbildningsförvaltning har tecknat ett centralt avtal som ger alla kommunala gymnasieskolor kostnadsfri tillgång till verktygen.

De grundskolor som har egna licenser är också välkomna även om de inte har tillgång till Webb Plus som visas under senare delen av träffarna. De kan gå innan den delen av presentationen börjar.

Målgrupp för händelsen

Pedagoger anställda i Stockholms stad

Kostnad

Kostnadsfritt
Kostnadsfritt för anställda vid Stockholms stads skolor.

Anmälan

http://bit.ly/claro-2018

Kontakt

Programbanken
programbanken@stockholm.se