Ung i STHLM – Informationsträff

  •  
Tid
2018-01-15 17:00 - 19:00
Typ
Film och media, Svenska, Film och media
Plats
Medioteket, Trekantsvägen 3, Liljeholmen
Årskurser
Gymnasium
Arrangör
Medioteket

Välkommen till en informationsträff om ett integrations- och filmprojekt för Stockholms kommunala gymnasieskolor. Med filmprojektet vill vi skapa möjlighet till naturlig samverkan mellan klasser i skolan.

Filmprojektet bygger bland annat på ämnesplaner i samhällskunskap, svenska och svenska som andra språk. Genomgångar varvas med workshops och handledning av filmpedagog. Utöver detta får du som lärare stöd i att resonera kring multimodal bedömning. Handledning både på plats och via digitala kanaler.

Temat är trygghet som gemensam utgångspunkt för filmerna. Det är ett tema som förenar snarare än visar på olikheter. Unga skall känna sig trygga och respekterade i klassrummet, skolan och staden. Med respekterade menar vi att alla skall kunna ta plats i skolan och i det offentliga rummet.

Vi filmar och redigerar med Ipads. Har inte skolan tillgång till utrustning lånar Medioteket ut under projekttiden.

Projektet är upplagt på tolv träffar. Utöver detta kan ungdomarna behöva lägga några träffar på sin fritid, beroende på hur grupparbetet flyter på. För att underlätta för skolan är vi måna om att vara flexibla i upplägg och tid.
Final på biograf Grand den 28 maj.

Målgrupp för händelsen

Pedagoger anställda i Stockholms stad

Kostnad

Kostnadsfritt

Anmälan

https://websurvey.textalk.se/start.php?ID=111139

Kontakt

Elisabet Jonsved
08–508 32 815
elisabet.jonsved@stockholm.se