Att möta flerspråkiga barn i förskolan - Pedagog Stockholm

Att möta flerspråkiga barn i förskolan

  •  
Tid
2018-05-15 17:30 - 19:30
Typ
Förskola, Språkutveckling
Plats
Junibacken, Galärvarvsvägen 8, Djurgården
Årskurser
0 (Förskola)
Sista anmälningsdag
2018-05-13
Arrangör
Sagolekhuset Junibacken

Hur kan man göra för att förbättra språkmiljön i förskolan?

Kvällens föreläsare Martina Norling har många års erfarenhet av att arbeta i förskolan. Hon är numera verksam forskare vid Mälardalens Högskola där hon även är aktiv i lärarutbildningen.

En av slutsatserna i Martinas uppmärksammade avhandling är att i leken sker språkutvecklingen. Martina kommer att föreläsa om hur personal i förskolan genom uttalade strategier kan skapa förutsättningar för flerspråkiga barn att tex leka med ord, texter, symboler och praktisera dess mening och betydelse. Martina delar även med sig av konkreta exempel på hur personal i förskolan medvetet arbetat med lekaktiviteter för att möta flerspråkiga barn i förskolan.

Junibacken är ett hus fyllt av upplevelser med hjärtat i boken. Allt vi gör utgår från vårt yttersta mål: Att väcka barns lust att läsa. Våra förskolekvällar riktar sig främst till dig som arbetar med barn i förskoleåldern, men alla intresserade är självklart välkomna. Samtliga föreläsningar knyter an till förskolans läroplan.

På våra förskolekvällar finns möjlighet att inleda kvällen med en tur i Sagotåget samt att handla till 20 % rabatt i bokhandeln. En matig macka och ett glas vin (alkoholfritt alternativ finns) bjuder vi också på innan föreläsningen drar igång.

Målgrupp för händelsen

Pedagoger verksamma i Stockholmsområdet
Pedagoger anställda i Stockholms stad

Kostnad

300kr (ex moms). Anmälan är bindande och du/ni blir debiterade via faktura för antal anmälda oavsett bortfall. Om någon i ert sällskap inte har möjlighet att närvara går det bra att skicka en kollega istället.

Anmälan

https://www.anpdm.com/public/event/RegistrationForm/4145514273454251417540

Kontakt

Eva Blomkvist
0858723079
pedagogik@junibacken.se