Det magiska språket – om små barns utforskande av språket

Ställ en fråga eller lämna kommentar

Ställ en fråga eller lämna en kommentar. Ange en epostadress om du vill ha svar på din fråga.

* = Obligatorisk uppgift

Ansvarig förvaltning
Exploateringskontoret
08-508 276 00
Kontakt

  •  
Tid
2018-10-02 17:30 - 19:30
Typ
Förskola, Förskola
Plats
Junibacken, Djurgården
Årskurser
0 (Förskola)
Sista anmälningsdag
2018-09-28
Arrangör
Junibacken

I fokus för denna föreläsning står yngre barns skrivande och läsande i ett samhälle präglat av globalisering, mångkulturella möten och visuella språk.

Föreläsare är Gunilla Dahlberg professor emerita vid Stockholms universitet. Hon leder forskningsprojektet Det magiska språket i vilket man bland annat forskar kring vilka strategier barn har när de närmar sig skrivandet och läsandet – utan att utgå från alfabetet. Gunilla kommer att berätta om hur man i forskningen sett att om barnen får tillgång till transdisciplinära lärmiljöer genom olika språk som musik, bild, ljus, ljud, rörelse, så leder det till större vitalitet, intensitet och lust i barnens lärande. Man har även sett att det leder till ett mer komplext och kreativt sätt att lära sig skriva och läsa.

Junibacken erbjuder aktuella föreläsningar för personal i förskolan. Dessa kvällar riktar sig främst till dig som arbetar med barn i förskoleåldern, men alla intresserade är självklart välkomna. Under kvällen finns möjlighet att inleda kvällen med en tur i Sagotåget samt att handla till 20 % rabatt i bokhandeln. En matig macka och ett glas vin (alkoholfritt alternativ finns) bjuder vi också på innan föreläsningen drar igång

Målgrupp för händelsen

Pedagoger verksamma i Stockholmsområdet
Pedagoger anställda i Stockholms stad

Kostnad

300 kr/person ex moms. Anmälan är bindande och du/ni blir debiterade för antal anmälda oavsett bortfall. Om någon i ert sällskap inte har möjlighet att närvara går det bra att skicka en kollega/vän istället.

Anmälan

https://www.anpdm.com/public/event/RegistrationForm/414B5C4175464A58467840

Kontakt

Eva Blomkvist
08 – 587 230 79
pedagogik@junibacken.se