Digital teknik i förskolan

  •  
Tid
2018-02-13 17:30 - 19:30
Typ
Förskola, Programmering
Plats
Junibacken, Galärvarvsvägen 8, Djurgården
Årskurser
0 (Förskola)
Sista anmälningsdag
2018-02-11
Arrangör
Sagolekhuset Junibacken

Tiffany Alnefelt, pedagog och programutvecklare på Tom Tits Experiment, föreläser om hur man kan arbeta pedagogiskt med programmering och datalogiskt tänkande i förskolan.

Skolverket föreslår skärpta skrivningar i förskolans läroplan för att förbereda och stärka barnen för ett allt mer digitaliserat samhälle. Det nya innehållet i läroplanen innebär att barnen tidigt ska möta och börja förhålla sig till den digitala teknik som de omges av i dag – och den finns på många olika ställen.

Tiffany Alnefelt, pedagog och programutvecklare på Tom Tits Experiment, ger er inspirationen, verktyg och konkreta exempel för att ni ska kunna starta upp och arbeta pedagogiskt med programmering och datalogiskt tänkande på er förskola.

Junibacken är ett hus fyllt av upplevelser med hjärtat i boken. Allt vi gör utgår från vårt yttersta mål: Att väcka barns lust att läsa. Våra förskolekvällar riktar sig främst till dig som arbetar med barn i förskoleåldern, men alla intresserade är självklart välkomna. Samtliga föreläsningar knyter an till förskolans läroplan.

På våra förskolekvällar finns möjlighet att inleda kvällen med en tur i Sagotåget samt att handla till 20 % rabatt i bokhandeln. En matig macka och ett glas vin (alkoholfritt alternativ finns) bjuder vi också på innan föreläsningen drar igång.

Målgrupp för händelsen

Pedagoger verksamma i Stockholmsområdet
Pedagoger anställda i Stockholms stad

Kostnad

300kr (ex moms) Anmälan är bindande och du/ni blir debiterade via faktura för antal anmälda oavsett bortfall. Om någon i ert sällskap inte har möjlighet att närvara går det bra att skicka en kollega istället.

Anmälan

https://www.anpdm.com/public/event/RegistrationForm/4145514271454159437940

Kontakt

Eva Blomkvist
0858723079
pedagogik@junibacken.se