Förskolan som språkutvecklande miljö

  •  
Tid
2018-11-06 17:30 - 19:30
Typ
Förskola, Förskola
Plats
Junibacken, Djurgården
Årskurser
0 (Förskola)
Sista anmälningsdag
2018-11-02
Arrangör
Junibacken

Nästan alla barn i Sverige tillbringar en stor del av sin tid i förskolan. Flera internationella studier visar att förskolor har stor betydelse för barns utveckling och lärande och att det viktigaste redskapet för lärande är språket.

Polly Björk-Willén, biträdande professor Linköpings universitet, föreläser kring hur förskolan som språklig miljö har stor potential att stödja och utmana barn i deras språkliga utveckling. I sin föreläsning ger hon exempel från sina egna såväl som från andras studier samt diskuterar de skilda utmaningar som förskolepersonal ställs inför när det gäller att utforma en bra språkmiljö för alla barn.

Junibacken erbjuder aktuella föreläsningar för personal i förskolan. Dessa kvällar riktar sig främst till dig som arbetar med barn i förskoleåldern, men alla intresserade är självklart välkomna. Under kvällen finns möjlighet att inleda kvällen med en tur i Sagotåget samt att handla till 20 % rabatt i bokhandeln. En matig macka och ett glas vin (alkoholfritt alternativ finns) bjuder vi också på innan föreläsningen drar igång.

Målgrupp för händelsen

Pedagoger verksamma i Stockholmsområdet
Pedagoger anställda i Stockholms stad

Kostnad

300 kr/person ex moms. Anmälan är bindande och du/ni blir debiterade för antal anmälda oavsett bortfall. Om någon i ert sällskap inte har möjlighet att närvara går det bra att skicka en kollega/vän istället.

Anmälan

https://www.anpdm.com/public/event/RegistrationForm/414B5C4175494758407740

Kontakt

Eva
08 – 587 230 79
pedagogik@junibacken.se