Högläsning i förskolan

  •  
Tid
2018-01-09 17:30 - 19:30
Typ
Förskola, Språkutveckling
Plats
Junibacken, Galärvarvsvägen 8, Djurgården
Årskurser
0 (Förskola)
Sista anmälningsdag
2018-01-07
Arrangör
Sagolekhuset Junibacken

Susanna Ekström föreläser om hur förskolan kan arbeta med högläsning för att stärka barns språkutveckling. Skolverket informerar om Läslyftet för förskolan.

Flera forskare fastslår att högläsning är viktig för barns språkliga utveckling. Susanna Ekström, litteraturpedagog och lärarutbildare, föreläser kring hur man redan i förskolan, genom högläsning, kan väcka barns nyfikenhet på böcker och deras lust till läsning.

Vid detta tillfälle kommer även skolverket och berättar om Läslyftet, en fortbildningssatsning som bygger på kollegialt lärande. Syftet med Läslyftet är att stimulera barns språkutveckling och ta till vara deras intresse för texter, bilder och skriftspråk. För att genomföra Läslyftet på er förskola är det möjligt att söka stadsbidrag, Skolverket informerar om hur man går till väga för att söka detta bidrag.

Junibacken är ett hus fyllt av upplevelser med hjärtat i boken. Allt vi gör utgår från vårt yttersta mål: Att väcka barns lust att läsa. Våra förskolekvällar riktar sig främst till dig som arbetar med barn i förskoleåldern, men alla intresserade är självklart välkomna. Samtliga föreläsningar knyter an till förskolans läroplan.

På våra förskolekvällar finns möjlighet att inleda kvällen med en tur i Sagotåget samt att handla till 20 % rabatt i bokhandeln. En matig macka och ett glas vin (alkoholfritt alternativ finns) bjuder vi också på innan föreläsningen drar igång.

Målgrupp för händelsen

Pedagoger verksamma i Stockholmsområdet
Pedagoger anställda i Stockholms stad

Kostnad

300kr (ex moms) Anmälan är bindande och du/ni blir debiterade via faktura för antal anmälda oavsett bortfall. Om någon i ert sällskap inte har möjlighet att närvara går det bra att skicka en kollega istället.

Anmälan

Anmäl till samma som kontakt

Kontakt

Eva Blomkvist
0858723079
pedagogik@junibacken.se