Naturvetenskap och hållbarhetsfrågor utifrån små barns utforskande

  •  
Tid
2019-03-19 17:30 - 19:30
Typ
Förskola, Förskola
Plats
Junibacken, Djurgården
Årskurser
0 (Förskola)
Sista anmälningsdag
2019-03-15
Arrangör
Sagolekhuset Junibacken

Enligt läroplanen ska förskolans verksamhet präglas av ett ekologiskt förhållningssätt och en positiv framtidstro samt medverka till att barnen tillägnar sig ett varsamt förhållningssätt till natur och miljö och förstår sin delaktighet i naturens kretslop

Bodil Halvars, universitetslektor och filosofie doktor i didaktik vid Barn- och ungdomsvetenskapliga institutionen vid Stockholms universitet, föreläser kring hur komplexa områden som naturvetenskap och hållbarhetsfrågor kan utforskas utifrån barnens egna frågor, nyfikenhet och kreativitet.

Junibacken erbjuder aktuella föreläsningar för personal i förskolan. Dessa kvällar riktar sig främst till dig som arbetar med barn i förskoleåldern, men alla intresserade är självklart välkomna. Under kvällen finns möjlighet att inleda kvällen med en tur i Sagotåget samt att handla till 20 % rabatt i bokhandeln. En matig macka och ett glas vin (alkoholfritt alternativ finns) bjuder vi också på innan föreläsningen drar igång.

Målgrupp för händelsen

Pedagoger verksamma i Stockholmsområdet
Pedagoger anställda i Stockholms stad

Kostnad

300 kr/person ex moms. Anmälan är bindande och du/ni blir debiterade för antal anmälda oavsett bortfall. Om någon i ert sällskap inte har möjlighet att närvara går det bra att skicka en kollega/vän istället.

Anmälan

https://www.anpdm.com/public/event/RegistrationForm/424351417445445B4B7240

Kontakt

Eva Blomkvist
08 587 230 79
pedagogik@junibacken.se