Språkutvecklande arbetssätt i förskolan

  •  
Tid
2018-04-17 17:30 - 19:30
Typ
Förskola, Språkutveckling
Plats
Junibacken, Galärvarvsvägen 8, Djurgården
Årskurser
0 (Förskola)
Sista anmälningsdag
2018-04-15
Arrangör
Sagolekhuset Junibacken

En kväll om vikten av att samtala fördjupat och utvidgat, både med varje enskilt barn och i grupp, för att lägga grunden till deras språkutveckling

Barnens dagliga språkanvändning tillsammans med förskolans personal är grundläggande för deras språkutveckling. Personalens egna attityder till läsning och skrivning samt deras sätt att prata påverkar också. Kvällens föreläsare Barbro Westlund är lärarutbildare och lektor i läs- och skrivutveckling vid Institutionen för språkdidaktik (ISD) vid Stockholms universitet och har arbetat som klasslärare i svensk skola i 25 år.

2017 tilldelades Barbro Ingvar Lundbergpriset för sina avgörande insatser inom forskning och utbildning för att främja kunskap om läs- och skrivinlärning. Barbro kommer att dela med sig av sitt forskningsprojekt kring språkutvecklande arbetssätt i förskolan.

Junibacken är ett hus fyllt av upplevelser med hjärtat i boken. Allt vi gör utgår från vårt yttersta mål: Att väcka barns lust att läsa. Våra förskolekvällar riktar sig främst till dig som arbetar med barn i förskoleåldern, men alla intresserade är självklart välkomna. Samtliga föreläsningar knyter an till förskolans läroplan.

På våra förskolekvällar finns möjlighet att inleda kvällen med en tur i Sagotåget samt att handla till 20 % rabatt i bokhandeln. En matig macka och ett glas vin (alkoholfritt alternativ finns) bjuder vi också på innan föreläsningen drar igång.

Målgrupp för händelsen

Pedagoger verksamma i Stockholmsområdet
Pedagoger anställda i Stockholms stad

Kostnad

300kr (ex moms) Anmälan är bindande och du/ni blir debiterade via faktura för antal anmälda oavsett bortfall. Om någon i ert sällskap inte har möjlighet att närvara går det bra att skicka en kollega istället.

Anmälan

https://www.anpdm.com/public/event/RegistrationForm/4145514273424551477640

Kontakt

Eva Blomkvist
0858723079
pedagogik@junibacken.se