NTA introduktionsutbildning

  •  
Tid
2013-11-04 13:00 - 16:00
Typ
Fysik, Fysik
Plats
Avestagatan 29
Årskurser
0 (Förskoleklass), 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Sista anmälningsdag
2013-10-24

NTA (Naturvetenskap och teknik för alla) är Kungliga vetenskapsakademiens och Ingenjörsvetenskapsakademiens stöd till Sveriges skolor och förskolor när det gäller naturvetenskap och teknik i grundskolan och förskolan.

NTA-programmet består av flera delar som gör det till en unik helhet; kompetensutveckling, materiel, support, lärarhandledningar och elevböcker kring teman i naturvetenskap och teknik för årskurs F-9.

Kompetensutvecklingen inleds med en introduktion för nya pedagoger och skolledare under ledning av NTA-samordnarna. Då får du tillfälle att prova på arbetssättet i NTA samt reflektera kring förhållningssätt till undervisning i naturvetenskap och teknik. Introduktionsutbildningen är kostnadsfri och vänder sig till dig som är nyfiken på och vill veta mer om NTA. Den är obligatorisk om du bestämt dig för att börja arbeta med NTA-programmet.

Innehåll

Information om NTA, Laborationer hämtade från olika NTA-teman, Reflektion över undervisningen i NO och teknik, Hur NTA-arbetet kopplas till LGR11.

Målgrupp för händelsen

Pedagoger anställda i Stockholms stad

Kostnad

Kostnadsfritt. Finansieras av Grundskoleavdelningen

Anmälan

annika.mi.larsson@stockholm.se

Kontakt

Annika Larsson
08-508 03 392
annika.mi.larsson@stockholm.se