Digitala Akademin nätverksträff

  •  
Tid
2015-05-27 17:30 - 20:30
Typ
IT i undervisningen, IT i undervisningen
Plats
KTH, Sal E1, Lindstedtsvägen 3
Årskurser
0 (Förskoleklass), 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, Gymnasium, Vuxenutbildning, X (tionde skolåret)
Sista anmälningsdag
2015-05-22
Arrangör
ikt-enheten, Utbildningsförvaltningen

Allt fler saker kopplas till Internet och kommunicerar med varandra och användarna. Vad betyder det för samhället, skolan och undervisningen? Behöver läroplanerna kompletteras för att rusta eleverna för framtiden. Kom och lyssna, lär och pröva på

Magnus Melander från THINGS (www.thingstockholm.com) berättar om årets stora trend; Internet of Things.Mycket är redan uppkopplat och utvecklingen går otroligt snabbt. Hur ska detta bli en paradgren för Sverige? Läggs den rätta grunden i skolan?

Programmering på schemat – hur blir det - prova själv
Helena Dalivin och Jannike Kohinoor från Mälarhöjdens skola i Stockholm visar vad som är möjligt inom dagens läroplan. Helena och Jannike guidar oss i en workshop där du också får prova på programmering. Roligt och inspirerande!


Som vanligt har du möjlighet att prata med föredragshållarna under minglet då det även enklare mat och alkoholfritt/öl/vin serveras.

OBS Tag gärna med din dator eller surfplatta, det blir praktiska inslag denna kväll.

Målgrupp för händelsen

Pedagoger anställda i Stockholms stad.

Kostnad

Nätverksträffen är kostnadsfri för lärare och skolpersonal anställda vid Digitala Akademins partnerkommuner (Stockholms stad är en partnerkommun). Den som anmält sig, men inte utnyttjar sin plats debiteras 350 kr. För övriga är deltagaravgiften 550 kr.

Anmälan

http://www.digitalaakademin.se/anmalning

Kontakt

Martin Misgeld
08-508 32 814
martin.misgeld@stockholm.se