Lärarkväll med film om Raoul Wallenberg

  •  
Tid
2018-03-14 16:30 - 19:00
Typ
Kulan - Kultur för dig i förskolan och skolan, Samhällskunskap
Plats
Nobelmuseet, Stortorget 2, Stockholm
Årskurser
7, 8, 9, Gymnasium
Sista anmälningsdag
2018-03-07
Arrangör
Nobelmuseet & Raoul Wallenberg Academy

Hur inspirerar vi eleverna till civilkurage, medmänsklighet och att hitta sin egen moraliska kompass? Den helt nya filmen om Raoul Wallenberg kan bli ett sätt. Kom på lärarkväll 14 mars och få en förhandsvisning av filmen!

OM FILMEN
Raoul Wallenbergs livshistoria är en historia som berör. Den innehåller många situationer som Raoul Wallenberg Academy ofta använder för att förklara och illustrera vad som gjorde att Raoul kände att han måste åka till Budapest och bidra. Det är en berättelse som inspirerar.

FILMEN SOM VERKTYG I KLASSRUMMET
Vi vill att fler ska kunna berätta den inspirerande historien om Raoul. Därför har vi valt att filmatisera hans livshistoria. Via Raoul kan unga människor få inspiration att se sin en egen förmåga och lita på den. Alla kan göra skillnad och bidra till ett mer medmänskligt samhälle. Raoul Wallenberg är en förebild som unga kan spegla sig i. Filmen visas för att lyfta Raoul Wallenberg och hans mod att stå upp, och agera, för det han tyckte var rätt.

FLER VERKTYG FÖR DIG SOM LÄRARE
Lär vi elever att lyssna till sin inre kompass idag? Hur främjar vi en kultur där alla vågar visa civilkurage? Ni som lärare är otroligt viktiga och kan hjälpa elever att utveckla sitt självledarskap, att hitta sin Raoul.

Målgrupp för händelsen

Pedagoger verksamma i Stockholmsområdet

Kostnad

Kostnadsfritt

Anmälan

https://sv-se.invajo.com/event/raoulwallenbergacademyochnobelmuseet/f%C3%B6rhandsvisningavfilmomraoulwallenberg

Kontakt

Annika Hedås Falk
076-12 408 14
annika.hedas-falk@nobelcenter.se