Alternativa fakta, fake news och filterbubblor

  •  
Tid
2018-03-06 14:00 - 16:00
Typ
Medie- och informationskunnighet, Skolbibliotek, Medie- och informationskunnighet
Plats
Medioteket, Trekantsvägen 3, Liljeholmen
Årskurser
0 (Förskoleklass), 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Arrangör
Medioteket

Skolan har fått ett utökat uppdrag att stärka elevernas digitala kompetens och skolbibliotekets roll i detta är betydelsefull.

Mängden information omkring oss är enorm och det kan vara svårt att urskilja vad som till exempel är falska nyheter, propaganda och ”clickbaits”.

Skolan har fått ett utökat uppdrag att stärka elevernas digitala kompetens och skolbibliotekets roll i detta är betydelsefull. I nya läroplanen ska alla elever ”ges möjlighet att utveckla ett kritiskt och ansvarsfullt förhållningssätt till digital teknik, för att kunna se möjligheter och förstå risker samt för att kunna värdera information”.

I kursen får du en inblick i hur sociala medier påverkar vilken information vi möts av samt hur våra digitala vanor påverkar våra sökresultat. Vi diskuterar hur du genom val av sökverktyg, sökmetoder och sökord kan påverka vad du hittar på nätet. När du sökt behöver du värdera vad du hittar. Och om du vill dela något vidare behöver du göra nya avvägningar. Vilket material får du egentligen använda och gäller olika regler inom och utanför skolan?

Omfattning: 4 timmar, 2 tillfällen x 2 timmar

Datum: 6 och 19 mars klockan 14.00–16.00

Målgrupp för händelsen

Pedagoger anställda i Stockholms stad

Kostnad

Kostnadsfritt
Sker avanmälan senare än tre arbetsdagar före startdatum debiteras 350 kronor.

Anmälan

https://websurvey.textalk.se/start.php?ID=110749

Kontakt

Linda Spolén
08–508 33 765
linda.spolen@stockholm.se