Högläsning och Bildpromenader

  •  
Tid
2019-04-25 17:30 - 19:30
Typ
Språkutveckling, Förskola
Plats
Junibacken, Djurgården
Årskurser
0 (Förskola)
Sista anmälningsdag
2019-01-18
Arrangör
Sagolekhuset Junibacken

Forskning fastslår att högläsning är viktigt för barns språkliga utveckling. Anne- Marie Körling, lärare, författare och fd. läsambassadör föreläser om hur man redan i förskolan genom högläsning och bildpromenader kan väcka barns lust till läsning.

En bildpromenad går igenom och cirkulerar kring samtalet om boken. Bildpromenader är ett sätt för pedagogen att skapa ett intresse för bokens innehåll. Det är ett sätt att undervisa om boken, omslaget, texten och litteraturen. En metod som utvecklar kritiskt tänkande, syftar till en medveten språkutveckling och ger strategier, skapar intresse och inkluderar varje barns tanke och ord.

Junibacken erbjuder aktuella föreläsningar för personal i förskolan. Dessa kvällar riktar sig främst till dig som arbetar med barn i förskoleåldern, men alla intresserade är självklart välkomna. Under kvällen finns möjlighet att inleda kvällen med en tur i Sagotåget samt att handla till 20 % rabatt i bokhandeln. En matig macka och ett glas vin (alkoholfritt alternativ finns) bjuder vi också på innan föreläsningen drar igång.

Målgrupp för händelsen

Pedagoger verksamma i Stockholmsområdet
Pedagoger anställda i Stockholms stad

Kostnad

300 kr/person ex moms. Anmälan är bindande och du/ni blir debiterade för antal anmälda oavsett bortfall. Om någon i ert sällskap inte har möjlighet att närvara går det bra att skicka en kollega/vän istället.

Anmälan

https://www.anpdm.com/public/event/RegistrationForm/424351417543415A4A7940

Kontakt

Eva Blomkvist
0858723079
pedagogik@junibacken.se