Digital läsning och att läsa på webben - Pedagog Stockholm

Digital läsning och att läsa på webben

  •  
Tid
2018-05-24 14:00 - 17:00
Typ
Svenska, Språkutveckling
Plats
Medioteket, Trekantsvägen 3
Årskurser
0 (Förskoleklass), 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Sista anmälningsdag
2018-05-17
Arrangör
Medioteket, ALE (Avdelningen för uppdrag kring lärande och elevhälsa)

En föreläsning som ger teoretisk och praktisk kunskap om digital läsning och att läsa på webben.

Till sommaren får vi en ny läroplan som har reviderats med skrivningar om digital kompetens. I kursplanen för svenska möter du begrepp som digitala texter, digitala verktyg och digital kommunikation. Här ingår förmågan att läsa, förstå, ta till sig och kunna värdera information samt sätta den i ett sammanhang.
I föreläsningen belyses och utvecklas olika aspekter på digital läsning och digital läsförståelse. Du får bekanta dig med olika förmågor som är viktiga och/eller utmärkande för digital läsning och att läsa på webben samt prova på att göra uppgifter där vi arbetar med att läsa och söka information på olika webbsidor. Det är uppgifter som du kan anpassa till dina egna elevers ålder och använda i din undervisning.
För det enskilda arbetet behöver du som deltar ta med dig en iPad eller dator. Givetvis kan vi arbeta parvis men det underlättar om tillräckligt många har med egen iPad/dator.

Utgångspunkten för föreläsningen är, utöver skrivningar i nya läroplanen, bland annat resultat i Maria Rasmussons avhandling Det digitala läsandet. Begrepp, processer och resultat samt ePIRLS. Jag kommer också att ta upp några råd inför faktakoll av webbsidor från Sam Wineburgs så kallade Stanford studie. .

Målgrupp för händelsen

Pedagoger anställda i Stockholms stad

Kostnad

Kostnadsfritt

Anmälan

https://websurvey.textalk.se/start.php?ID=113831

Kontakt

Toura Hägnesten
08-50833848
toura.hagnesten@stockholm.se