Kolla Kultur

  •  

Några av aktörerna från förra årets Kolla Kultur på Folkoperan: Lollo Collmar, Kompani Kläng, Dockteatern Tittut, ZebraDans, Mittiprickteatern och Saadia Hussain.

Kulturutbudsdag

Torsdagen den 20 september bjuder Kulan återigen in till inspirations- och utbudsdagen Kolla Kultur, som i år äger rum på Kulturhuset Stadsteatern.

För att göra det lättare för pedagoger att kunna delta delar vi i år upp programmet så att första halvan har primärt fokus förskola och andra har primärt fokus grundskola upp till årskurs 6. Preliminär tid är klockan 14.00–20.00.

Kolla Kultur är en inspirations- och utbudsdag som arrangeras av Kulan i syfte att lyfta kulturens betydelse kopplat till lärande och demokrati. I år intar vi Kulturhuset Stadsteatern med ett fullspäckat program som består av utdrag ur aktuella scenkonstproduktioner, presentationer av konst- och kulturprojekt, inspirationsföreläsningar och goda exempel på kulturprojekt från skola och förskola.

Syftet med Kolla Kultur är att barn i Stockholms stad ska få ökad tillgång till kultur under skoltid genom att:

  • synliggöra det stora kulturutbud som förskolor och skolor i Stockholms stad kan ta del av via Kulan
  • ge pedagoger kunskap, inspiration och verktyg för att arbeta med estetiskt lärande
  • skapa möten mellan pedagoger och kulturproducenter

Målgrupp är kulturombud i skola och förskola, intresserade pedagoger i Stockholms stad samt kultursekreterare i Stockholms stad och län.

Håll utkik här och på Kulans Facebook-sida för information om programpunkter och medverkande. Anmälan öppnar den 23 april 2018.

Om du har frågor, kontakta kollakultur@stockholm.se

Missade du Kolla Kultur 2017?

Scenkonst

Föreläsningar

Se filmade föreläsningar.

Senast uppdaterad 20 mars 2018