Foajéprogram Kolla Kultur 2018

  •  

Kockan 15.00–16.00 (preliminär tid)

På scen

Micaela Gustafsson och Mikael Lönnbjer

Micaela Gustafsson och Mikael Lönnbjer
Konsäärt

Konsäärt är en rolig konsertupplevelse full av musikaliska överraskningar, en konsert med stil anpassad för de minsta där förskolan för ett ögonblick förvandlas till ett konserthus.

 

Klockan 15.00–16.00 samt 17.00–18.00 (preliminär tid)

Goda exempel på att arbeta med kultur i förskola och skola

Bild från utställningen på Tensta konsthall: Berta Hansson ”Barnet”, Asger Jorn ”Utan titel", Gert Aspelin ”Gulliver V”, Kristina Anshelm ”Simtur”

Tensta Konsthall
Konstskatten: Guldkorn från Tenstas kommunala skolor

Hanna Nordell, producent på Tensta konsthall, berättar om Konstskatten: Guldkorn från Tenstas kommunala skolor, ett projekt som i utställningsform uppmärksammar den spännande offentliga konsten i Tenstas kommunala skolor samtidigt som alla skolklasser bjuds in till konsthallen. Under tiden som konsten lånas ut till konsthallen så ersätts den tillfälligt på skolorna med verk av samtida konstnärer som också gör workshops med eleverna.
Bild från utställningen på Tensta konsthall: Berta Hansson ”Barnet”, Asger Jorn ”Utan titel", Gert Aspelin ”Gulliver V”, Kristina Anshelm ”Simtur”

Konsthall C Bild av Maryam Fanni

Konsthall C
Om Konsthall C:s och Farsta stadsdels konstpedagogiska projekt

Konsthall C och Farsta stadsdel samarbetar i årets konstpedagogiska projekt med konstnärerna Maryam Fanni och Paula Urbano, som tillsammans med alla femåringar i Farsta skapar en kartbok och två utställningar. 
Bild: Maryam Fanni 

Prova på och Pop-up

Skuggspelsteater på Pygméteatern

Pygméteatern
Workshop i Skuggspelsteater

Målgrupp: årskurs F–9
Pygméteatern arbetar med Skuggspelsteater i skolor. Eleverna får med skuggspelets enkla redskap fritt berätta och gestalta händelser, teman och känslor. Pygméteaterns två handledare bistår med varsam handledning och stöd workshopens intensiva och kreativa (lär)process som avslutas med uppspel av pjäserna.

Vattenmannen och Speed

Vattenmannen och Speed

Vattenmannen och Speed är barnprogrammet som kommit ut i verkligheten för att lära barn om det viktigaste vi har - vatten! Med musikens hjälp tar de tag i de stora frågorna. Hur fungerar kretsloppet och hur mår miljön? Och vilka ljudvågor de skapar! Jazz. pop och reggae. För Vattenmannen och Speed är inga frågor om vatten för stora eller små.

VR med Film Stockholm

Film Stockholm
Film Stockholms unika kulturupplevelse i VR

Ta på dig ett VR-headset och följ med in i en förställning – en intensiv upplevelse utlovas! Vi har också med information om hur du kan använda film och filmpedagoger i din klass.
Foto: Ali Quraishi 

Medioteket

Bild ur skolbiofilmen Miraklet på berget

Gör ditt eget digitala vykort med green screen

Med hjälp av lite rekvisita, en bakgrund och en lärplatta kan du iscensätta en historia och bli någon annan - i historien, i framtiden, på en annan planet eller varför inte i filmens värld… Prova green screen, som är lätt och roligt att arbeta med i klassrummet. Se också höstens skolbiotrailers, info om vår utrustning för filmskapande och den kostnadsfria kompetensutvecklingen på filmens område.

Blocktryck med Shabnam Faree

Shabnam Faraee

Blocktryck är en gammal tryckteknik som används för att trycka på textilier, idag framför allt i Indien, Pakistan och Iran. Man snidar olika former i ett träblock och doppar det i färg och slår sedan med det på tyget. Vi ska prova att trycka med samma teknik och skapa egna mönster i olika former.Den pedagogiska Designbyrån

Den Pedagogiska Designbyrån

Den Pedagogiska Designbyrån arbetar med workshops inom design, konst och media. Nu presenterar de ett projekt som visar hur man kan arbeta med självporträtt med hjälp av digitala verktyg och iPad i kombination med måleri.

 

FlamencoFredag

Flamenco Fredag. Foto Dragan Popovic

FLAMENCO MATINÉ - Skolföreställningar med sång, gitarr och dans

På FlamencoFredags Matiné föreställningar visas traditionell improvisatorisk flamenco som talar klarspråk med sitt direkta starka uttryck. Utöver musik- och dansprogrammet ger vi en introduktion till flamenco som konstform och eleverna får prova på flamencorytmik under ledning av artisterna. En spännande upplevelse för till exempel spanskastuderande som passar för elever i mellan- och högstadiet samt gymnasiet. På Kolla Kultur medverkar en trio av sång, gitarr och dans från FlamencoFredag!
Foto: Dragan Popovic

Träffa

DIS och DANSISTAN

Konstnärscentrum öst

Teatercentrum

Musikcentrum Öst

Länsmusiken i Stockholm

Stockholms stadsbibliotek

Centrum för dramatik

Författarcentrum

Claire Parsons

Dockteatern Tittut

Pantomimteatern

Mittiprickteatern

Haga Duo

Lotta Gahrton

Teater Barbara

Teater De Vill

Kompanigiraff

Orkesterpop

ZebraDans

Dotterbolaget

Fabula storytelling

HDN studios

Cirkus Tigerbrand

Uusi Teatteri

Minna Krook Dans

aliEn Dance Company

Ung utan pung

Arabiska Teatern

Senast uppdaterad 3 juli 2018