Kulturombudsträffar

  •  

Aktuella träffar

Varje termin arrangerar Kulan träffar med inspirerande kulturupplevelser, seminarier om estetiska lärprocesser, Skapande skola och erfarenhetsutbyte.

Fler träffar är planerade och publiceras här snart. Har du önskemål om innehåll och upplägg är du välkommen att kontakta elisabeth.soder@stockholm.se

Vill du ta del av tidigare träffar finns de dokumenterade på Kulanbloggen.
 


Inspirationskväll om workshops

Temat för kvällen är "Move your ass and your mind will follow". Workshops som resulterar i samhörighet och skratt. Därför passar de extra bra när du har en ny klass och vill bygga en vikänsla.

Program

Kvällen inleds med mat och mingel mellan klockan 16.30 och 17.00. Elisabeth Söder från Kulan informerar om höstens kulturerbjudanden till skolan och Alexandra Ljungkvist berättar om språk- och inkluderingsprojektet Ung i STHLM. Därefter tar programmet vid och pågår mellan klockan 17.15 och 20.00 med avbrott för fika och stärkande godsak.

Cirkus Cirkör
Verksamhetsledare Clara Norman och cirkusartisten Isak Arvidsson berättar om projektet Cirkushoppet och om hur de arbetar med cirkus för att på ett lustfyllt sätt bygga tillit och rörelseglädje. Det blir film, prat och kanske en och annan rörelse.

Pantomimteatern
Pantominteatern berättar och låter oss pröva hur vi kan arbeta pedagogiskt med att använda kroppen och rörelsen som uttrycksmedel. De kopplar gärna sina workshops till konkreta ämnen såsom språk, biologi, hälsa/idrott men också till de kommunikativa och metakognitiva förmågorna som nämns i i Lgr11.

Kreativt skrivande med Kalle Haglund
Att veckla ut sin egen vardag med hjälp av lögner och fantasier kan vara till stor hjälp för att komma igång med egna skrivandet. Kalle Haglund berättar hur han lägger upp skrivarworkshops i skolan utifrån sin erfarenhet av skrivande och framförande av text.

Dansworkshop med Emelie Enlund från JUCK
Emelie delar hon med sig av olika improvisationstekniker. Emelie kan luta mot street teknik eller samtida tekniker. I mötet med ungdomar brukar mycket handla om utökade självkännedom, att ge och ta plats, utmana och stötta. Det brukar bli både svettigt och insiktsfullt.

Målgrupp

Pedagoger i Stockholms skolor

Datum

13 september klockan 17.00–20.00
Vi serverar mat från klockan 16.30

Plats

Teater Påfågeln, S:t Eriksgatan 84

Kostnad
Kostnadsfritt

Anmälan

https://websurvey.textalk.se/start.php?ID=115751

Läs mer på bloggen


Rörelseglädje i klassrum och på raster

Vi bjuder in till en kulturombudsträff, öppen för alla intresserade.
Under kvällen får du ta del av:

  • En workshop i hur vi kan hitta ett lustfyllt och enkelt sätt att röra oss mer under skoldagen. Workshopen leds av Maria Nordlöw, danspedagog och dramapedagog, lärarutbildare, högskoleadjunkt på SMI - StockholmsMusikpedagogiska Institut.
  • Hur kan jonglering, akrobatik och balans kan vara en paus i skolarbetet? Krisoffer Sylwan från Cirkus Le Fou berättar och håller i workshop.
  • Dans och musikföreställning med Sadunära. Med dans och spegellek till levande musik, leder, följer och härmar vi varandra.
  • Sadunära visar några rörelselekar som går att göra i klassrummet.

Målgrupp

Kulturombud, fritidspedagoger och intresserade lärare i Stockholms stad

Datum

30 augusti klockan 16.30–20.00
Vi serverar lätt förtäring och delar ut kulturkort mellan 16.30–17.00

Plats

Zebradans, Renstiernas gata 48

KostnadKostnadsfritt

Anmälan

https://websurvey.textalk.se/start.php?ID=114311

Läs mer på bloggen

Kontakt

Kultur i ögonhöjd

Stockholms stads kulturprogram för barn och unga

Kultur i ögonhöjd är Stockholms stads barn och ungdomskulturprogram. Den finns för att alla barn och unga i Stockholm ska få ta del av kultur av hög kvalitet och få möjlighet till att själva få skapa. Programmet är ett styrdokument för alla stadens nämnder och bolagsstyrelser som arbetar med barn och unga.

Senast uppdaterad 29 augusti 2018