Kulturombudsträffar

  •  

Vårens träffar

Varje termin arrangerar Kulan träffar med inspirerande kulturupplevelser, seminarier om estetiska lärprocesser, Skapande skola och erfarenhetsutbyte.

Fler träffar är planerade och publiceras här snart. Har du önskemål om innehåll och upplägg är du välkommen att kontakta elisabeth.soder@stockholm.se

Vill du ta del av tidigare träffar finns de dokumenterade på Kulanbloggen.


Kulturombudsträff med filmtema

Välkommen till en kväll med tema normer och normkritik. Vi visar filmen ”Silvana – väck mig när ni vaknat” som vann en Guldbagge för bästa dokumentärfilm. Producenterna Stina Gardell och Anna Weitz följer upp den i ett samtal.

Filmpedagogen Elisabet Jonsved har varit med och arbetat fram materialet ”Visuella mönster – om könsnormer i bildspråket” till Statens Medieråd som presenteras under kvällen.

Under tiden vi serverar matigt tilltugg har du möjlighet att hämta ditt kulturkort och prata med oss från Kulan. Läs mer på bloggen 

Målgrupp

Kulturombud, pedagoger och skolbliotekarier årskurs 7–gymnasiet

Datum

12 februari klockan 17.00–20.00
Lätt förtäring serveras från klockan 16.30

Plats

Klarabiografen i Kulturhuset

Anmälan

https://websurvey.textalk.se/start.php?ID=110313


#metoo genom teater och dramapedagogik

Välkommen till en kväll där vi genom dramapedagogiska övningar och teaterupplevelse reflekterar i förhållande till #metoo.

Teater De Vill spelar Seek and Hide. Ett drama om att söka och hitta sig själv bakom alla lager av masker. Teatern har samlat berättelser från elever som bearbetats till föreställningen. Teater blandas med parcour, musik och dans.

Hur gör vi nu? Hur hjälps vi åt för att stoppa den här diskrimineringen, de här kränkningarna? Hur kan vi medverka till att elever förblir, eller blir uppmärksamma och handlar i situationer som dessa? Hur kan vi agera som individer, i grupp och påverka strukturer? Dramapedagog Agneta Josephson från Dramapedagogbyrån leder övningar som får oss att reflektera i förhållande till #metoo och makt.

Målgrupp

Kulturombud och intresserade lärare i Stockholms stad

Datum

20 februari klockan 16.45–20.00
Lätt förtäring serveras från klockan 16.15

Plats

Teater De Vill, Pipersgatan 4

Anmälan

https://websurvey.textalk.se/start.php?ID=111759

Eftersom kvällen består av workshops har vi begränsat antalet deltagare till 20 stycken. Först till kvarn gäller.

Kontakt

Kultur i ögonhöjd

Stockholms stads kulturprogram för barn och unga

Kultur i ögonhöjd är Stockholms stads barn och ungdomskulturprogram. Den finns för att alla barn och unga i Stockholm ska få ta del av kultur av hög kvalitet och få möjlighet till att själva få skapa. Programmet är ett styrdokument för alla stadens nämnder och bolagsstyrelser som arbetar med barn och unga.

Senast uppdaterad 28 januari 2018