Kulan för skolan

  •  

Folkoperan kulturombudsträff skola

Kulturombudsträffar för skolan hösten 2017

Varje termin arrangerar Kulan kulturombudsträffar med inspirerande seminarier om estetiska lärprocesser, Skapande skola och erfarenhetsutbyte.

Det historiska Stockholm, Mina drömmars stad

Per Anders Fogelström skulle ha fyllt 100 år 2017. Stockholms stad uppmärksammar Fogelström-året med en mängd aktiviteter. Vi har valt ut det som vi tror är mest relevant och intressant för sig som arbetar i skolan och bjuder in till en inspirationskväll på Medeltidsmuseet.

Elisabeth Söder informerar om Stockholms stads bokprojekt där klasser erbjuds att trycka en bok på temat Mina drömmars stad. Läs mer på fogelström2017.se/skola

Martin Nyblom, redaktör från Stockholmskällan och Maria Avellone Neel, projektledare för Fogelström 100 år visar och berättar om resurser och aktiviteter som pågår under 2017.

Målgrupp: Pedagoger som vill arbeta med det historiska Stockholm
Tid: 6 september klockan 17.00–19.30
Plats: Medeltidsmuseet, Strömparterren 3
Anmälan: https://websurvey.textalk.se/start.php?ID=107373

Kulturombudsträff med filmworkshop

Under läsåret sker små och stora kulturevenemang på skolan. Alltifrån skolans egna kulturprojekt till besök av kulturaktörer. Detta vill ni säkert visa för flera.

Vi hjälper dig att komma igång med att filma med Ipad. Kursledare är Mediotekets filmpedagog Elisabet Jonsved. Det blir teori varvat med praktiska övningar.

Ta med en Ipad, gärna med eget filmat material som du vill redigera. Har du ingen Ipad får du låna av Medioteket.

Kvällen inleds med en måltid och gemensamt samtal om kulturombudsuppdraget.

Målgrupp: Kulturombud och pedagoger F–årskurs 9
Tid: 14 september klockan 17.00–20.00
Plats: Medioteket, Trekantsvägen 3, 5 trappor
Anmälan: https://websurvey.textalk.se/start.php?ID=106741

Kulturombudsträff med mim

Har du elever med olika modersmål? Har du väldigt aktiva elever? Då kan mim vara något för dig. Mim fungerar oavsett talat språk och tilltalar även de mest aktiva eleverna. Med kvällen vill vi ge dig olika perspektiv på mim och visa hur mim idag kan användas sceniskt och som pedagogisk metod.

Innehåll:
Kvällen inleds med lätt förtäring och därefter ser vi föreställningen HOPPET – för jag dog inte. Teaterföreställning om barn som flyr ensamma. Efter pausen får vi testa några mimworkshops. Kvällen avslutas med kort föredrag och samtal.
Läs mer om föreställningen och Pantominteaterns workshops på pantomimteatern.se

Målgrupp: Kulturombud och pedagoger F–åk 9
Tid: 21 september klockan 16.30–20.00
Plats: Teater Påfågeln, S:t Eriksgatan 84
Anmälan:https://websurvey.textalk.se/start.php?ID=10674

Samtala om kulturupplevelser

Dramapedagogen Lena Yxner håller i ett interaktivt samtal om hur du kan arbeta med teaterupplevelser med elever. I anslutning till samtalet ser vi föreställningen Sant enligt vem? Kvällen avslutas med en workshop i voguing med Sofia Södergård. Voguing är en dans som förekommer i föreställningen.

Målgrupp: lärare och övriga pedagoger från årskurs 6–9 och gymnasiet
Tid: 26 september klockan 17.00–20.00
Plats: Teater Tre, Rosenlundsgatan 12
Anmälan: https://websurvey.textalk.se/start.php?ID=107375

Kultur i ögonhöjd

Stockholms stads kulturprogram för barn och unga

Kultur i ögonhöjd är Stockholms stads barn och ungdomskulturprogram. Den finns för att alla barn och unga i Stockholm ska få ta del av kultur av hög kvalitet och få möjlighet till att själva få skapa. Programmet är ett styrdokument för alla stadens nämnder och bolagsstyrelser som arbetar med barn och unga.

Senast uppdaterad 1 september 2017