Kulanpremien

  •  

Kulanpremien - genvägen till kulturupplevelser av hög kvalitet

På Kulan presenteras ett rikt utbud av kulturaktiviteter för barn och unga. Utvalda aktiviteter är subventionerade och kan bokas med Kulanpremien.

Kulanpremien:

  • ger 50 kr i rabatt per barn/elev och tillfälle.
  • är en kvalitetsstämpel och en genväg till utvalda kulturupplevelser för alla målgrupper, från förskolan till gymnasiet.
  • omfattar aktiviteter producerade av det fria kulturlivets aktörer.

Aktuellt utbud med Kulanpremien presenteras på Kulans sök- och bokasida. Sökningen kan filtreras på till exempel målgrupp och kulturform. Klicka på Boka med Kulanpremien och välj innevarande månad så visas aktuellt utbud. Botanisera bland den mångfald av kvalitativa kulturupplevelser som erbjuds barn och unga i Stockholms stad.

Bli bokare och boka med Kulanpremien

För att Kulanpremiens rabatt ska kunna erhållas måste bokningen göras på Kulans utbudssida.

Kulturombud och andra intresserade pedagoger i Stockholms stads förskolor, grundskolor och gymnasier är välkomna att bli bokare på Kulan.

För att boka en kulturaktivitet behöver du en bokningskod. Gör så här:

1. Mejla Kulansupporten kulan@stockholm.se och berätta vad du heter, din funktion och vilken förskola eller skola du vill boka åt.

2. Spara din fyrsiffriga bokningskod. Den kan du använda till alla dina framtida Kulan-bokningar.

3. Sök fram den kulturaktivitet du vill boka på Kulans utbudssida.

4. Klicka på bokningsknappen Boka med Kulanpremien och öppna bokningsformuläret med din mejladress och din fyrsiffriga bokningskod.

5. Fyll i och skicka bokningsformuläret. Du skickar då en bokningsförfrågan till kulturproducenten, som bekräftar din bokning inom 14 dagar.

6. Aktiviteter som bokas med Kulanpremien ger 50 kr i rabatt per barn/elev och tillfälle. Kulanpremiens rabatt erhålls på den faktura du får från kulturproducenten. Kulanpremien betalas ut till de barn/elever som är på plats vid föreställningstillfället.

Kom ihåg:

  • Bokningen är bekräftad först när du har fått ett bekräftelsemejl från kulturproducenten. Kulturproducenten har 14 dagar på sig att bekräfta din bokning.
  • Det antal barn/elever som du bokar med Kulanpremien till, ligger fast när du väl har skickat din bokning.
  • Efter genomförd aktivitet redovisar kulturproducenten det antal barn som var närvarande vid föreställningstillfället till kulturförvaltningen. Kulanpremien betalas sedan ut till de barn/elever som är på plats.
  • Outnyttjade, bokade biljetter får du betala ordinarie pris för. Hör gärna med kulturproducenten om dessa kan sparas till ett kommande besök.

Behöver du hjälp när du bokar, mejla Kulansupporten kulan@stockholm.se

Utbudet med Kulanpremien

Kulanpremien finns för att öka barns och ungas möjlighet till professionella kulturupplevelser. I samråd med en referensgrupp ser kulturförvaltningen till att de aktiviteter som erbjuds med Kulanpremien håller hög kvalitet, både vad gäller konstnärlig nivå och samverkan med förskolan och skolan. Kulanpremien ges till ett begränsat urval av aktiviteter, producerade av det fria kulturlivets aktörer.

Kulans referensgrupp är rådgivande i bedömningen av ansökningar till Kulan och Kulanpremien. Referensgruppen består av personer med bred erfarenhet och kompetens inom såväl barnkulturområdet som förskola och skola. För närvarande utgörs referensgruppen av:

Annica Malmborg

Annica Malmborg har lång erfarenhet från förskolan, både som pedagog i barngrupp och som pedagogisk utvecklingsledare. Som bildpedagog har hon arbetat med barn och personal inom förskolan. Annica arbetar idag som kultursekreterare i Skärholmens stadsdel med stort fokus på kultur för de yngsta barnen.

Camilla Luterkort

Camilla Luterkort är verksamhetschef/danskonsulent på DIS/Dans i Stockholm stad och län. Innan dess var hon biträdande enhetschef på Kulturskolan Stockholm. Camilla har arbetat under många år på Kulturhuset Dieselverkstaden i Nacka i flera roller, kultursekreterare, producent och enhetschef med tyngdpunkt i scenkonst för barn- och unga. Hon har även arbetat som kulturstrateg i Nacka kommun.

Elisabeth Söder

Elisabeth Söder arbetar sedan 2007 på Medioteket/Stockholms utbildningsförvaltning, där hon ansvarar för kulturombudsnätverket och arbetar med Kulan. Elisabeth har tidigare arbetat som lärare är mycket intresserad av estetiskt lärande. Hon har drivit stora kulturprojekt som Ta rummet i besittning med Stockholms stadsteater till Ett halvt ark papper under Strindbergsåret. I Kulans referensgrupp tillför Elisabeth ett skolperspektiv.

Kerstin Behrendtz

Kerstin Behrendtz har studerat musik sedan tidig ålder och har arbetat som musikredaktör och producent på Sveriges Radio i drygt 40 år. Kerstin har jobbat kontinuerligt med musiken till Sveriges Radios barnprogram. Arbetet idag innefattar till exempel musiken till Radioapans Knattekanal, Vi i Femman, Nyheter i Barnradion, 1000 modiga frågor och all musik till barnprogrammen i P4. Kerstin har under årens lopp även arbetat med olika juryarbeten, däribland Grammis i kategorin Årets barnalbum.

Moa Wester

Moa Wester är litteraturvetare och barnkulturvetare med magisterexamen i barnkultur från Centrum för barnkulturforskning vid Stockholms universitet där hon arbetar sedan 2008. Moa föreläser också om barnkultur och har ett särskilt intresse för barns upplevelser av kultur, barns delaktighet och inflytande, scenkonst för barn och unga, kultur och skola samt barnlitteratur.

Kontakt och frågor

Är du kulturproducent och vill veta mer om Kulanpremien? Kontakta Karin Rowland, handläggare på kulturförvaltningen, karin.rowland@stockholm.se.

Är du bokare och vill ha stöd i din bokning, kontakta Kulansupporten, kulan@stockholm.se

Senast uppdaterad 18 juli 2017