Konsulenter och centrumbildningar

Ställ en fråga eller lämna kommentar

Ställ en fråga eller lämna en kommentar. Ange en epostadress om du vill ha svar på din fråga.

* = Obligatorisk uppgift

Ansvarig förvaltning
Utbildningsförvaltningen
08-508 330 00
Kontakt

  •  

Hitta en kulturaktör för just din klass eller skola

Här hittar du rådgivare för cirkus, dans, film. Centrumbildningar som företräder medlemmar inom exempelvis teater, musik och bild.

Kontakta dem gärna om du vill resonera om planerade kulturaktiviteter.  De har god kännedom om kulturutbudet i staden och kan tipsa om kulturaktörer och kulturaktiviteter. Du kan så klart alltid också kontakta oss på Kulan om du har frågor om kulturaktiviteter.

Centrum för cirkus, varieté och gatuperformance

Manegen är en organisation vars medlemmar utgörs av artister, kompanier, producenter, kreatörer och studenter från branschens största aktörer som Subtopia, Cirkus Cirkör och Dans- och Cirkushögskolan till mindre kompanier och enskilda artister från olika delar av landet.
Kontakt: Centrum för cirkus, varieté och gatuperformance

Centrum för dramatik

Här hittar du yrkesverksamma dramatiker inom scen, film, radio, tv och nya medier. Dramatikern kan berätta om hur det går till från idé till film, tv-serie eller teaterföreställning och visa resultatet på video/dvd. De kan även hjälpa till med att genomföra workshops, readings och skrivövningar.
Kontakt: Centrum för dramatik

Centrum för fotografi

Här finns tillgång till ett nätverk av kontakter inom fotografi på såväl nationell nivå vad gäller gallerier, museer, förlag, festivaler, mässor, utbildning och forskning, fotografer och konstnärer.
Kontakt: Centrum för fotografi

Danscentrum Stockholm

Här finns koreografer och dansgrupper som erbjuder scenkonst, workshops, publiksamtal och seminarier. Även danskunskap för såväl elever som personal.
Kontakt: Danscentrum Stockholm

Danskonsulenter

 På DIS (Dans i Stockholms stad och län) finns danskonsulenter som hjälper dig att hitta och forma dansprojekt till din skola. Projekten kan innehålla både en pedagogisk del och ett möte med scenkonsten. Här finns koreografer, dansare och danspedagoger.
Kontakt: DIS

Dramapedagog

RAD är en riksorganisation för auktoriserade dramapedagoger.
Kontakt: RAD

FilmCentrum Riks

Här får du rådgivning kring hur du kan arbeta med film. Du kan få besök av filmare och filmpedagoger, information om skolbio och färdiga lektionsförslag.
Kontakt: FilmCentrum Riks

Filmkonsulent

På Film Stockholm kan du få hjälp av en filmkonsulent att ta fram en handlingsplan för skolans film- och medieplanering och få kontakt med mediepedagoger och animatörer. Du kan få hjälp med att genomföra olika projekt, till exempel att elever får arrangera en filmföreställning eller filmfestival på en riktig biograf.
Kontakt: Film Stockholm

Författarcentrum

Författarcentrum kan hjälpa dig att anordna författarbesök, skrivarverkstäder och workshops. Elever kan få hjälp att producera texter som filmmanus, seriealbum och deckarantologier. Här finns också författare som erbjuder anpassade program till resurs- och särskoleklasser samt kompetensutveckling till skolpersonal.
Kontakt: Författarcentrum

Illustratörcentrum

Illustratörcentrum är Sveriges största förmedlare av visuell kommunikation. De representerar professionella illustratörer, grafiska formgivare och animatörer, alla med olika uttryck och specialkompetens.
Kontakt: Illustratörcentrum

Konsthantverkscentrum

Konsthantverkscentrum är en yrkesorganisation för konsthantverkare. De representerar cirka 800 konsthantverkare över hela Sverige och har till uppgift att ge råd, informera och skapa kontakter.
Kontakt: Konsthantverkscentrum

Konstnärscentrum öst

Konstnärscentrum hjälper dig att hitta rätt konstnär, antingen till ett specifikt projekt eller som kreativt redskap i ett kärnämne. Många konstnärer har lång pedagogisk erfarenhet och arbetet kan vara ett stöd för elever att nå läroplanens mål.
Kontakt: Konstnärscentrum öst

Länsmusiken

Länsmusiken i Stockholm ger barn och unga chansen att både skapa själva och möta musik av högsta kvalitet. De erbjuder en mängd olika grupper som kan komma ut till er skola med musikföreställningar, projekt och workshops.
Kontakt: Länsmusiken i Stockholm

Musikcentrum

Vill ni sy en synt? Skapa egna låtar och hitta nya ljud? Eller göra en föreställning tillsammans med en grupp eller musiker? Musikcentrums musiker erbjuder workshops eller anpassar projekt utifrån era önskemål.
Kontakt: Musikcentrum

Seriefrämjandet

Seriefrämjandet är Sveriges organisation för konstformen tecknade serier och verkar för att sprida kunskap om och utveckla seriekonsten. Kontakta dem om ni vill lära er mer om konstformen på din skola.
Kontakt: Serieförmedlingen

Teatercentrum

Teatercentrum erbjuder seminarier, workshops och pedagogisk verksamhet. Varje år anordnas en utbudsdag: Stjärnkalaset. På utbudsdagen presenteras de föreställningar som du i skola och barnomsorg kan beställa det kommande året. Teatercentrum erbjuder även fortbildning för lärare och skolledare.
Kontakt: Teatercentrum

Senast uppdaterad 22 augusti 2018