Nätverk för lärare som undervisar nyanlända

  •  

Bilden är tagen vid ett annat av Språkforskninginstitutets kurser.Bilden är tagen vid ett annat av Språkforskninginstitutets kurser.

Hösten 2011 startade Språkforskningsinstitutet ett nätverk för lärare som undervisar nyanlända och sent anlända. Idag är ett 30-tal lärare engagerade.

Tanken med nätverket är att skapa ett forum där pedagoger ska kunna utbyta erfarenheter med varandra. Detta sker dels genom diskussioner och dels genom att lärare presenterar goda exempel från sin undervisning. Nätverket träffas två gånger per termin.

Varje träff har ett tema som samtalen kretsar kring. Information om höstterminens teman kommer vid skolstarten i augusti.

Sprida aktuell forskning

Ett annat syfte med nätverket är att sprida aktuell forskning som deltagarna läser och diskuterar tillsammans. Se Länktips uppe till höger. Tillsammans jobbar vi för en skola i världsklass som vilar på en vetenskaplig grund.

Kontakta Birgitta Thorander om du är intresserad av att gå med i nätverket.

Språkforskningsinstitutet

Allt som Språkforskningsinstitutet erbjuder för skola och förskola kan du läsa om här. Tanken med nätverket är att skapa ett forum där pedagoger ska kunna utbyta erfarenheter med varandra

 

Nyanlända

Senast uppdaterad 2 maj 2016