Nya Pedagog Stockholm är här!

  •  

https://www.youtube.com/watch?v=5Nz9C7Wy4Zg

Efter en lång tids hårt arbete slår vi äntligen upp portarna för nya Pedagog Stockholm. Varmt välkomna in!

En webbplats är under ständig utveckling. När Pedagog Stockholm slog upp portarna 2010 fanns redan många bra idéer och visioner på plats. Men det är omöjligt att förutspå exakt hur en sajt kommer att användas och därför uppstår ett renoveringsbehov efter en tid.

Ett problem med den gamla webbplatsen var att artiklar, kalendariehändelser och filmer endast kunde höra till ett ämnesområde. Det var antingen matematik eller svenska. Men ofta handlade artiklarna om flera ämnen.

Vi vill skapa möten mellan lärare och därför är det också naturligt att deras ämnesområden ska kunna mötas på Pedagog Stockholm. Detta problem är nu löst. En artikel kan ligga under alla ämnen där den faktiskt hör hemma. Det gör att du som lärare lättare kan hitta det material som du är intresserad av och förhoppningsvis också upptäcka nya intresseområden och personer att ta kontakt med.

En vision som slog in

En vision som nu har blivit verklighet är den om en levande bloggplattform med lärare som skapar innehåll för andra lärare. Det tog tid men vi har sakta byggt upp vår lista med bloggare och sett hur de fått spridning och uppmärksamhet.

Eftersom blogginläggen har blivit allt viktigare och fyller en större funktion låter vi dem ta större plats. På alla sidor på den nya sajten flödar relevanta blogginlägg upp automatiskt, oavsett vem av våra bloggare som har författat inlägget. Detsamma gäller för filmer, artiklar, kalendariehändelser och dokument. Nu är det innehållet som är i fokus. Inte vilken typ av media det presenteras med.

Hjälp önskas

Det finns vissa ämnesområden som inte existerade på den gamla sajten. Där är det fortfarande lite skralt med material och vi efterlyser lärare som kan hjälpa till att fylla på med exempelvis länktips och blogginlägg. På dessa sidor har vi lagt en liten text med uppmaning att adoptivförälder sökes. Så om du undervisar i Stockholm och vill starta en blogg i ditt ämne, leta gärna upp en sida som behöver lite extra omvårdnad och kontakta oss.

Filmen ovan visar hur nya Pedagog Stockholm fungerar. Ta en titt på den och klicka sedan runt och upptäck sajten själv.

Vi jobbat flera månader med utveckling och att flytta över tusentals artiklar, bilder, filmer, kalenderhändelser och blogginlägg. Nu är vi riktigt sugna på att istället producera nytt spännande material.

Tipsa oss gärna och...

Välkommen till nya Pedagog Stockholm!
Pelle, Helena och Calle 

Senast uppdaterad 4 mars 2013