Skolbibliotek

  •  

Variationen mellan skolbibliotek runtom i landet är stor. På den här sidan berättar vi hur det kan se ut när det finns bibliotekarier på plats i grund och gymnasieskolor. Här kan du uppdatera dig om det moderna skolbiblioteket och få reda på vad som vad som händer där.

Mot svindlande höjder i gymnasiebiblioteket

I bloggen Svindlande höjder kan du läsa om lärande med Stockholms gymnasiebibliotek. Oväntade och förväntade tips och erfarenheter från gymnasiebibliotekets horisont.

Vad gör de i skolbiblioteket?

Två skolbibliotekarier ger en inblick i ämnet och berättar om vardagen på Hjulsta grundskola och Mariaskolan. Skolorna skiljer sig åt på många sätt och så även när det gäller skolbiblioteket. Gemensamt för de båda är att de satsar på sina bibliotek.

Cirkbloggen

Boktips för din undervisning hittar du i Cirkbloggen

På Cirkbloggen hittar du information, tips och samtal om böckerna på Mediotekets Cirkulationsbibliotek. Du kan också klicka dig runt och läsa om böcker som du kan beställa från Cirkulationsbiblioteket.

Skolbiblioteksbloggen

Följ Mediotekets skolbiblioteksblogg

Mediotekets skolbiblioteksgrupp stödjer utvecklingen av Stockholms kommunala skolbibliotek. I bloggen får du information och inspiration och möjlighet att ta del av vad som är på gång inom skolbiblioteksvärlden.

Skolbibliotek

Axel Bergström och gymnasiebibliotekairen Sofie Nilsson från Blackebergs gymnasium

BibMeet

Läs mer om BibMeet, ett opretentiöst möte för nätverkande och utbyte av idéer om skolbibliotek.