Blogga för Pedagog Stockholm

 •  

På Pedagog Stockholm sprider vi inspiration med hjälp av kollegialt delande och goda exempel. Här bloggar lärare, förskollärare och handläggare om sitt pedagogiska arbete. 

Pedagog Stockholms bloggportal har stor räckvidd. Genom att blogga hos oss får du tillgång till en plattform som når många lärare och andra som är intresserade av skolfrågor. Publiken är redan där. I diagrammet nedan ser du utvecklingen av antal besökare och sidvisningar under åren.

Vem får blogga på Pedagog Stockholm?

Pedagoger som undervisar elever i Stockholms stads förskolor, grundskolor eller gymnasieskolor samt handläggare på utbildningsförvaltningen som arbetar med pedagogisk utveckling. När du bloggar för Pedagog Stockholm ska bloggen handla om pedagogik, skolan och läraryrket. Du ska följa våra anvisningar för att blogga på Pedagog Stockholm. Redaktionen bedömer vilka bloggar som är aktuella att publiceras.

Hur gör jag om jag vill börja blogga på Pedagog Stockholm?

 1. Börja med att skicka ett mail till redaktionen på pedagogstockholm@stockholm.se och berätta om din bloggidé. Vi bollar gärna fokus och namn.
 2. När vi är överens fyller du i vårt bloggformulär.
 3. Meddela oss när du fyllt i formuläret och skicka eventuellt en bild till oss.
 4. Vi sätter upp bloggen och skickar inlogg till dig. Är du obekant med Wordpress kommer vi och hjälper dig att komma igång.

Vill du ha lite tips för att komma igång har vi samlat inlägg om att blogga i ett bloggskoleflöde.

Anvisning för redaktörer på Pedagog Stockholms bloggar

 1. Pedagog Stockholm äger rätten att agera när inlägg skapar problem. Till exempel genom att dölja inlägg eller dölja bloggen om redaktören inte följer anvisningarna. Vi strävar efter att ha högt i tak och agerar endast när det behövs.
 2. Redaktionen på Pedagog Stockholm gör ibland korrigeringar i inlägg utan att meddela bloggaren. Det kan till exempel vara brustna länkar, felstavning eller felaktig kategorisering.
 3. Du är själv ansvarig för det du skriver eller laddar upp på sajten och du måste följa våra regler och villkor. Det är du som har upphovsrätten till det material du skriver eller laddar upp.
 4. Du får inte skriva inlägg eller publicera material som strider mot svensk lag. Du får inte förtala, smäda, trakassera, diskriminera, förfölja eller hota andra eller på något annat sätt kränka andras rättigheter.
 5. Använd egna ord eller bilder. Du får inte göra intrång i annans upphovsrätt. Bilder och filmer kräver extra eftertanke.
 6. Du måste förhålla dig till personuppgiftslagen.
 7. Du får inte göra reklam för kommersiella produkter eller tjänster.
 8. Du får inte skapa en falsk identitet i syfte att vilseleda andra.
 9. På bloggen är du också ansvarig för kommentarerna. Du ska moderera och ta bort olagliga eller olämpliga kommentarer.
 10. Du skriver vårdat, enkelt och relevant om din undervisning utifrån ett pedagogiskt perspektiv. Dina rubriker beskriver vad inlägget handlar om och du skriver tydligt var länkar i inlägget går. Internetstiftelsen i Sverige berättar mer om hur du skriver för att bli läst på webben.

Senast uppdaterad 9 maj 2019