Staden i undervisningen

  •  

http://www.youtube.com/playlist?list=PL290282737F926CE8

Hela Stockholm är som ett stort klassrum. På denna sida samlar vi tips och inspiration om hur du kan flytta ut undervisningen i staden.

Anelja Adekova dokumenterar Gröndal.

Digital utflykt i verkligheten

Sedan många år tillbaka ägnar andraårseleverna på Thorildsplans gymnasiums samhällsprogram stora delar av sin vårtermin åt projektet Stad i Europa. Med hjälp av sina nya datorer undersöker de Rom.

Stockholmskällan är en guldgruva

Fler och fler använder Stockholmskällan i sin undervisning. Där hittar du en stor bank med lektionsförslag och massor med tips på hur du kan levandegöra din undervisning.

En chiffonjé kan rymma ett helt liv

Hemsidan är en virtuell utställning om att bo i Stockholm som bygger på stockholmarnas egna berättelser i texter och filmer. Hemsidan är en del av projektet Hemmet, ett etnologiskt insamlingsprojekt av berättelser och ett samarbete mellan Stockholms stadsmuseum och Stockholms stadsbibliotek.

Länktips

Länktips

Gröna Lund, Tio Tretton och Stockholm vatten kan bli ditt klassrum för en dag. Kolla in länkarna som berättar om hur du kan använda staden i undervisningen. Tipsa oss gärna om fler pedagogstockholm@stockholm.se

Staden i undervisningen